27 °C Budapest

Kolossváry Ádám a lízingpiac baljós jeleiről: "...lesz még olyan lízingcég, ahol szintén vezetőváltás és teljes átalakítás várható"

Pénzcentrum
2004. március 23. 09:57

Kolossváry Ádám, az OTP-Csoport lízing finanszírozással foglalkozó leánycégének, a Merkantil Banknak a vezérigazgatója másfél héttel ezelőtti sajtótájékoztatója után ma a Magyar Hírlap mai számában egy egyoldalas interjú keretében beszélt elsősorban a lízingpiac negatív tendenciáiról, a jutalékharc durvulásáról s ennek nyomán a piac kockázati szintjének emelkedéséről.

Kolossváry szerint ráadásul rövid távon a helyzet inkább csak romlani fog. A problémát a Merkantil első embere szerint az jelenti, hogy az üzletszerzés költségeit a lízingcégek eltérően számolják el. Míg a prudens cégek egy összegben leírják e költségeket, sokan elhatárolják azt a törlesztés éveire, így a piacszerzéssel együttjáró költségeket több évre elosztják, mely Kolossváry szerint nem ad megfelelő képet e lízingcégek eredménytermelő képességeiről.

Kolossváry szerint szaporodnak a csalások is, egyre több olyan hitelközvetítés történik, amikor nincs szó valóságos finanszírozásról.

A MH riportere baljós jelként értékelte azt, hogy a Raiffeisen lízingcégénél megszorítások történtek a használt autók finanszírozásában, ill. hogy a K&H lízingcégének vezetőjét felfüggesztették. Kolossváry ehhez tette hozzá, hogy lesz még olyan lízingcég, ahol szintén vezetőváltás és teljes átalakítás várható.

A Merkantil jövőjével kapcsolatban Kolossváry elmondta, hogy az OTP-vel együtt megjelennek külföldi piacokon is, s méginkább szeretné kihasználni az OTP-Csoportban rejlő erősségeket, így pl. az országos ATM-hálózatban és a kártyákban rejlő lehetőségeket.

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 3. 13:22