26 °C Budapest

Kamatcsökkentésre tovább erősödik a forint (Hamilton Rt.)

Pénzcentrum
2004. március 23. 11:40

Tegnap délután a jegybank váratlanul 25 bázisponttal csökkentette az irányadó kamatlábat és ez kétség kívül jó hatással volt a forint árfolyamára. A magyar fizetőeszköz ma reggel kilenc hónapos rekordra, 251 közelébe került.

EUR/HUF: 252,15-252,45
Habár Járai Zsigmond pénteken még azt nyilatkozta, hogy a kamatcsökkentéshez még időre van szükség, a hétvége elegendőnek bizonyult, hogy átértékelje a dolgokat. A jegybank lépése, annak ellenére, hogy minden előrejelzéssel ellentétes volt, egyelőre jó lépésnek tűnik. Egyrészt ahhoz kevés volt a ¼ százalék, hogy nagyobb mértékű profit realizálást indítson és ezzel gyengítse a forintot, ugyanakkor megadta az irányt a kamatláb jövőbeni alakulására. Mindez újabb forint vásárlási lázat indított és ma reggel rövid ideig 251-nél is kereskedték a forintot.

EUR/USD: 1,2325-1,2330
Az euró kétnapos lendülete ma reggel megtört, ami elsősorban a gyengébb adatoknak és a jegybank egyik tagjának szájából elhangzott, kissé borúlátó képnek köszönhető. Ugyanakkor a dollár erősödése egyelőre nem tűnik olyan lendületesnek, amely a korábbi mélypontok visszatérését alapozná meg, így várhatóan folytatódik majd a szűk sávban való mozgás, jelenleg 1,2280-as alsó és 1,2420-as felső szintekkel.

USD/JPY: 106,90-106,95
A japán jen erősödése is megakadt, és a néhány lendületes napot követően jelenleg csak csendes kereskedésnek lehetünk tanúi. A 106,60-as alátámasztás egyelőre elég stabilnak bizonyult és habár a dollár próbálkozásait rendre visszaverik, a jen sem tudja átlépni ezt a szintet. Ennek ellenére a korábban jelzett 105-105,50 változatlanul céltartománya a dollár/jen árfolyamának.

EUR/CHF: 1,5490-1,5495
Az ismételten erősödő terrorizmus hatására a svájci frank erősödése az elmúlt napokban látványos volt. Az euróval szemben a kritikus 1,5480 közelébe került, amit, ha át tudna törni, akkor újabb árfolyamesés következhet akár 1,5350-ig is. Amennyiben tehát a frank át tud jutni az említett szinten érdemes lehet megvásárolni az euróval szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Tel: 473-0418
e-mail: research@hamilton.hu

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm