Ki fogja kihallgatni Kulcsár Attilát?

Pénzcentrum
2004. március 22. 09:57

Bár Kulcsár fellebbezése után már az osztrák legfelsőbb bíróság is hozzájárult a kiadatáshoz, a rendőrségnek egyelőre nincs információja arról, mikor adják ki az osztrák hatóságok Kulcsár Attilát, akit tavaly nyáron fogtak el Bécsben - mondta Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a Népszabadság hétvégi számában.

A fenti információ hírértéke tényszerűen konvergál a nullához. A lassan egyéves születésnapját ünneplő ügyben a rendőrség eddig is jellemzően inkább az események után kullogott, s úgy tűnik, hogy a titkosszolgálat és az ügyészség egyaránt informáltabb volt az ügyben, mint a nyomozást hivatalosan folytató rendőrség.

A Kulcsár-ügyben jellemzően jól informált Népszabadság cikkében nem is a fenti rendőrségi mondat az érdekes, hanem sokkal inkább az, hogy a cikk azt a kérdést boncolgatja, hogy vajon ki fogja kihallgatni a várhatóan rövidesen hazaérkező Kulcsár Attilát - a nyomozást végző rendőrség, vagy az azt felügyelő ügyészség?

Bár elvileg nyilvánvaló lenne, hogy a nyomozás során a kihallgatást a nyomozó rendőrség végzi, Rejtő E. Tibor 2003 októberi közvéleményt igencsak meglepő ügyészségi "szöktetése" óta az eseményeket figyelemmel kísérő többség a látszat ellenére vélhetően arra szavazna, hogy valamilyen módon mégiscsak az ügyészség fogja végül kihallgatni Kulcsárt. A "Rejtő-szöktetésre" máig sem adott senki elfogadható magyarázatot, így nyilvánvalónak tűnik, hogy az eset szempontjából különös jelentősége lehet annak, hogy Kulcsár Attilát a rendőrség vagy az ügyészség várja majd Magyarországon.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 22. kedd
Paulina
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?