Életét vesztette a Hamasz első számú vezetője - esés a részvénypiacokon

Pénzcentrum
2004. március 22. 10:50

Izraeli helikopterekről indított rakétatámadás sotán életét vesztette Ahmed Jaszin sejk Gázában, miközben a hajnali imáról távozott testőreivel. A Hamasz alapítójának és szellemi vezetőjének halálhírét a szélsőséges szervezet tisztségviselői is megerősítették.

Több forrás szerint Ariel Saron izraeli kormányfő személyesen adott parancsot és végig felügyelte az akciót, amely után Izrael lezárta Ciszjordániát és a Gáza-övezetet.

Ahmed Jaszin személyében az elmúlt évek legbefolyásosabb palesztin vezetője vesztette életét. Izrael már tavaly szeptemberben is megkísérelte megölni a Hamasz szellemi vezetőjét, aki az akkori bombatámadást kisebb sérüléssel megúszta.

Shaul Mofaz, az izraeli védelmi miniszter a Hamasz vezetőjét a palasztin Oszama bin Laden-nek nevezte, akinek kezéhez többezer ember vére tapad.

Jasszer Arafat palesztin elnök elítélte a merényletet és háromnapos gyászt rendelt el. "Jaszin mértéktartásáról volt ismert, ellenőrzés alatt tartotta a Hamaszt" - nyilatkozta a palesztin kormányfő a várható zűrzavarról. Szélsőséges szervezetek azonnali válaszcsapásokat helyeztek kilátásba.

Érthetően az európai részvénypiacokon igen ideges hangulat lett úrrá a hír elterjedését követően. Frankfurtban 2.1, Londonban 1.3, Párizsban 1.4%-os mínuszban tartózkodik az irányadó indikátor.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Jelenleg sem emelkedő szektor, sem pozitív árfolyam elmozdulást mutató vezető részvény nincs Európában.


HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.06.22 14:01
Article written by Olivier Legrand, Managing Partner AIMS International Belgium & Global Practice Le...
perfekt  |  2021.06.22 08:10
Valószínűleg már senkit nem lep meg, hogy a nyári meleggel együtt érkezik az adótörvény csomag, amel...
hrdoktor  |  2021.06.21 05:58
A szemek alatti karikák a legtöbb embernél nem csak a genetikával, hanem az életmóddal is összefügge...
legacykft  |  2021.06.18 18:55
Az elmúlt évek munkaerőpiaci helyzetéből kifolyólag jellemzően olyan kérdések foglalkoztatták a cége...
ajovomunkahelye  |  2021.06.17 09:16
Hogyan alakult a munkavállalói elkötelezettség a járvány kitörésétől kezdve? Az első hullámban még m...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 24. csütörtök
Iván
25. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 23. 20:43