21 °C Budapest

Ma BÉT közgyűlés: ámen az integrációra?

Pénzcentrum
2004. február 19. 08:30

Ma hozhat döntést a BÉT rendkívüli közgyűlése a BÁT-BÉT integrációról. Tegnap a BÁT közgyűlése a várakozásoknak megfelelően már rábólintott az integrációra és a Keler csomag eladására. Az értéktőzsde rendkívüli közgyűlése 9 órakor kezdődik.

A Közgyűlés napirendi pontjai között szintén szerepel az integrációra és a KELER csomag megvásárlására vonatkozó kérdéskörök, ugyanakkor sor kerülhet személyi változásokra is, amely valószínűleg az igazgatóság és a FB létszámának bővítéséről fog szólni.

A mai közgyűlésen szinte minden bizonnyal eltörlésre kerül a 10%-os szavazati korlát, s helyette a tőzsdében való részesedésszerzés általános szabályai (Felügyeletnek való bejelentés, engedély) lesznek érvényesek.

Fontos változtatás lehet, amennyiben elfogadják azt a javaslatot, hogy a vezető tisztségviselők visszahívásához ne kelljen minősített többség.

A BÉT mai közgyűlésén megnyílik az út a tulajdonosi szerkezet további koncentrációjának irányába. Következményeként a két tőzsde várhatóan ismét egyesül, s az 50%-os KELER csomag birtokában valószínűleg megindul a küzdelem a másik 50% megszerzéséért is, amelyet jelenleg az MNB tart a kezében.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?