6 °C Budapest
Több százezer magyar kaphat milliós támogatást: napok alatt megérkezhet a pénz

Több százezer magyar kaphat milliós támogatást: napok alatt megérkezhet a pénz

2019. augusztus 27. 11:00

Alig másfél hónapja érhető el a Babaváró kölcsön, az első hónapban több mint 10 ezer család igényelte a kedvezményes hitelt az OTP Banknál, amely már több mint 5 ezer kölcsönt folyósított. De vajon hol nyújtották be a legtöbb igénylést és mennyi pénzhez jutottak átlagosan az ügyfelek? Ennek jártunk utána.


Lassan másfél hónapja lázban tartja az országot a Babaváró kölcsön. Ez nem meglepő, hiszen a kamatmentes konstrukcióval érdemben semmi nem tud versenyezni: a futamidő alatt született gyermekek számától függően ugyanis akár a teljes futamidőre kamatmentes lehet, sőt a fennálló tartozásunk is elengedésre kerülhet.

Sokak számára kihagyhatatlan lehetőségnek tűnhet a Babaváró kölcsön. A konstrukció július 1-től érhető el a pénzintézetekben. Az első hónapban több mint 10 ezer család igényelte a kedvezményes hitelt az OTP Banknál, és már több mint 5 ezer folyósítás történt

"Az átlagos hitelösszeg 9,7 millió forint. Az OTP Banknál szinte mindenki a maximális, 240 hónapos futamidőre veszi fel a kölcsönt" - tudta meg a Pénzcentrum. A pénzintézet közölte, az ügyintézés gördülékenyen zajlik, amennyiben az ügyfelek minden szükséges dokumentumot beszereztek, átlagosan néhány nap alatt meg is érkezhet a számlájukra a kölcsön..

Az igénylések harmada Pest megyéből érkezett, ezt követi Északkelet-Magyarország és az Észak-Dunántúl

 - tudtuk meg az OTP Banktól. A városokat tekintve a legtöbb Babaváró kölcsönt nem meglepő módon a fővárosban igényelték, de jelentős érdeklődés mutatkozik Debrecenben, Szegeden és Nyíregyházán is.

Kiderült az is, hogy a tipikus Babaváró támogatást és kölcsönt igénylő ügyfél a harmincas évei elején jár. Florova Anna, az OTP Bank Lakossági Hitelezési Tribe ügyvezető igazgatója a Pénzcentrumnak elmondta: "Az igényléskor nem kell meghatározniuk az ügyfeleknek, hogy mire fogják költeni a támogatást, erről nem is vezetünk pontos statisztikákat, de az ügyfelek önbevallása alapján a következő célokat említik a legtöbben: lakáscélok (felújítás, vásárlás), kisebb százalékuk pedig autót vásárol, vagy hitelkiváltásra használja fel a kapott összeget."

Támogatott tartalom! A cikk megjelenését az OTP Bank támogatta
Figyelem! Amennyiben kérdésed van a babaváró hitellel kapcsolatban, írd meg a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre. A legizgalmasabb kérdésekre az OTP Bank szakértője válaszol majd hamarosan.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 19. hétfő
Emma
16. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?