Itt a K&H nagy dobása: ilyen kölcsön még nem volt Magyarországon

Itt a K&H nagy dobása: ilyen kölcsön még nem volt Magyarországon

2018. november 14. 17:00

A K&H Bank elsőként a piacon nem csak saját ügyfelek számára elérhető, teljesen online hiteligénylést vezetett be videós azonosítással - tudta meg a Pénzcentrum.

Mától érhető el a K&H Banknál a teljesen online történő személyi kölcsön igénylés, így akár már az otthonunkból, mindössze néhány kattintással és egy videós azonosítással is tudunk hitelt felvenni. A K&H Bank az első olyan hazai pénzintézet, ahol nem szükséges a bank ügyfelének lennünk, ha teljesen online veszünk fel kölcsönt. A pénzintézet új szolgáltatását - amihez mindösszesen egy interneteléréssel, kamerával és mikrofonnal rendelkező eszközre van szükségünk - tájékoztatta a Bank360 a Pénzcentrumot.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Az igénylés menete

A pénzügyi szakportál tesztje szerint egyelőre a maximálisan igényelhető hitelösszeg 3 000 000 forint az online igénylési felületen, ahol mindössze a hitelösszeget és a törlesztőrészlet nagyságát kell megadnunk, továbbá jelölhetjük, ha nettó fizetésünk elég magas a kamatkedvezményekhez és vállaljuk, hogy a K&H-nál vezetett folyószámlára érkeztetünk legalább havi 100 000 forintnyi jövedelmet.

Jelenleg azok az ügyfelek igényelhetik teljesen online a személyi kölcsönt, akik az alábbi bankok valamelyikénél vezetnek folyószámlát:

 • Budapest Bank
 • OTP Bank
 • K&H Bank
 • Erste Bank
 • MKB Bank
 • Raiffeisen Bank
 • UniCredit Bank

A szakportál szerint ez a lista már azt is előrevetítheti, hogy mely bankok lesznek a következők a sorban.

Pár perc alatt megadható információk

Amennyiben megfelelünk a feltételeknek és kijelöltük az igényelni kívánt hitelösszeget, egy négylépéses folyamatban először a személyes adatainkat és elérhetőségeinket kell megadnunk és el kell fogadnunk az adatkezelési tájékoztatót, mindezek után pedig nyilatkoznunk kell a:

 • kölcsön céljáról,
 • jövedelmünk nagyságáról és forrásáról,
 • meglévő havi adósságaink és kiadásaink nagyságáról,
 • lakhatási körülményeinkről,
 • családi állapotunkról.

Videós azonosítással egyszerűbb

Az adatok megadása után az eszközök technikai feltételeit ellenőrzi a K&H rendszere, majd megkezdődik a videós azonosítás. A rövid tájékoztatás meghallgatása után személyes adatainkat kell megadnunk és okmányainkat bemutatnunk, továbbá el kell fogadnunk a szükséges nyilatkozatokat. Ha az ügyintéző megerősítette a személyazonosságunkat, folytathatjuk az igénylést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ha mindezek megtörténtek, jóvá kell hagynunk a bank hitelajánlatát, majd egy, a K&H által biztosított kóddal digitálisan aláírhatjuk a hitelszerződést, amennyiben mindent rendben találtunk. A bank legkésőbb a szerződés hatályba lépését követő banki munkanapon utalja a kölcsönt.

>>> A legolcsóbb kölcsönökért keresd fel kalkulátorunkat!

Amin lehetne még finomítani

A tesztek során nagyon gyorsan kapcsolt a bank ügyintézőt, az egész folyamat gördülékeny volt, a hiteligénylés pedig nem tartott tovább fél óránál. Bármely lépésnél van lehetőség telefonos visszahívásra terelni az igénylés menetét, ami segítség lehet, ha mégis elakadunk.

A tesztelő szerint az egyetlen problémát az jelentette, hogy a korábbi lépéseknél elhibázott adatokhoz nem lehetett bármikor visszatérni javítani, vagy az elejétől kezdeni a kitöltést, a rendszer viszont elmenti, hogy hol jártunk. Így például a videós azonosítás lépéstől nem lehetett visszafordulni javítani, bár lehet, hogy ez böngésző-probléma.

Többen is próbálkoznak

“Egyértelműen a teljesen online igénylés a jövő a hitelek számára" - vélekedik Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Tájékoztatása szerint jelenleg az OTP Banknál és a CIB Banknál érhető még el teljesen online hiteligénylési folyamat, amelyek azonban csak a bank ügyfelei számára nyitott. A Cofidis is videós azonosítással könnyít, az MKB Bank pedig a lakáshiteligénylés egy részét vitte át digitális csatornára nemrégiben.

A pénzügyi portál szakértője szerint várható, hogy akár még idén megjelenjenek további pénzügyi szereplők az online hitelek piacán. Viszont akár online, akár személyesen igénylünk, érdemes mindig egy hitelkalkulátorral, például a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorával összehasonlítani az ajánlatokat, hogy a lehető legkedvezőbb kölcsönből valósíthassuk meg céljainkat.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 11. 18:10
Augusztustól Szalai Enik a Yettel Magyarország Zrt. hr vezérigazgató-helyettese.
Holdblog  |  2022. augusztus 11. 12:24
Az AMTD Digital kínai fintech vállalat július 15-én IPO-zott a New York-i tzsdén, 7,8 dolláros árfol...
Bankmonitor  |  2022. augusztus 11. 11:16
A legtöbb vállalkozónak szinte égnek áll a haja, amikor hiteligénylésrl és adminisztrációról, regisz...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 11. 10:35
Bár továbbra is vannak viták a jegybanki szerepvállalás indokoltságát illeten, a 2020-as évek elejér...
Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 12. péntek
Klára
32. hét
Augusztus 12.
A fiatalok világnapja
Augusztus 12.
Az elefántok napja
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?