26 °C Budapest
Új mentőcsomagot kaphatnak a bedőlt lakáshitelesek: itt a javaslat

Új mentőcsomagot kaphatnak a bedőlt lakáshitelesek: itt a javaslat

2018. május 2. 10:00

Könnyített törlesztést és a végrehajtási folyamat felfüggesztésének lehetőségét kaphatják meg a bajba jutott lakáshitelesek - adta hírül az RTL Híradó.

Április 30-án lejárt a meghosszabbított kilakoltatási moratórium, így keddtől, azaz május elsejétől ismét családok ezrei kerülhetnek utcára. Az elmúlt években évi 3-4 ezer háztartást lakoltattak ki, többségében bedőlt jelzálog-hiteleseket. Tavaly ősszel azonban az Igazságügyi Minisztérium adataiból kiderült, hogy több mint 30 ezer család feje fölül árverezhetik el a meghirdetett lakásokat.

A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter a kialakult helyzettel kapcsolatban arról tájékoztatta az RTL Híradóját, hogy könnyített törlesztést javasolnak az új Országgyűlésnek, mely biztosítaná a rászorulóknak a végrehajtási folyamat felfüggesztését is, továbbá lehetőséget nyújtana az eladósodott családoknak, hogy a törvény segítségével visszanyerjék fizetőképességüket.

A Város Mindenkiért csoport szerint azonban a kérdés egyre sürgetőbb, ugyanis a meghosszabbított moratórium miatt most a végrehajtóknak is kevesebb ideje maradt, azaz elképzelhető, hogy sokaknak nagyon rövid idő alatt kellene lakóhelyet találni. Ám ezt nagyban nehezíti, hogy az utóbbi időben Budapesten, és Magyarország más nagyvárosaiban is igencsak elszálltak az albérlet árak.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG