33 °C Budapest

Már jövőre életbe lép az új családtámogatási program?

2017. május 25. 16:30

Lázár János Miniszterelnökséget vezető Miniszter a 89. Kormányinfón részletezte a miniszterelnök által bejelentett családtámogatási lépéseket részletezte.

A bankok szabotálják a CSOK-igényléseket?

Lázár János korábban arról beszélt, hogy a gyakorlatban néhány bank szabotálja a CSOK-igényléseket. Most arra a kérdésre, hogy meg tudnád-e nevezni, melyik bank volt ez, Lázár János nem említett konkrét bankot, viszont megjegyezte: a takarékszövetkezetek szerinte korrekten járnak el.

Így bővül a családi adókedvezmény

A családi adókedvezmény Orbán Viktor által említett emelését részletesen kifejtette Lázár János.

A jelenlegi törvények értelmében 2018-ig emelkedik a 2 gyermekesek családi adókedvezménye. A kormány most arról döntött, hogy 2019-ben folytatódik a 2 gyermekesek adókedvezményének emelése és a 3 gyermekesek esetében is

- vázolta.

Mennyibe kerül a családpolitikai csomag?

Az intézkedések egy része, mint például a jelzálog és diákhitel könnyítés jövőre lép életbe. Összességében kilenc intézkedést hajt végre a kormány - válaszolta az első kérdésre a miniszter.

A diákhitel csökkentése is több tízmilliárd forint lehet. Emellett a jelzáloghitel egy részének jóváírása is több tízmilliárd lehet, valamint a bölcsődefejlesztés is hasonló keretösszeg. A jövő évi költségvetésben 100 milliárd forintos nagyságrendre rúghat ez az összeg

- fejtette ki egy kérdésre a tárcavezető. A jelzálog-könnyítés az új vállalt gyermekekre fog vonatkozni - mondta. Egy későbbi kérdésre hangsúlyozta: a családpolitikai intézkedések mindent előznek, ezek felülről nyitott költségvetési keretek lesznek. A CSOK-ot kiegészíti ez a megoldás. A CSOK-ról is fog a kormány gondolkodni, le kell vonni a tanulságokat - fűzte hozzá.

KATTINTS! Orbán nagy bejelentése: elengedik a diákhitelt és milliókat a lakáshitelből

Ápolást végző szülők

A kormány el akarja ismerni azoknak a szülőknek az ápoló munkáját, akik hosszú évek óta ápolják gyermeküket és emiatt nem tudnak más munkát vállalni. Az ápolási díjban részesülők, ha nyugdíjba vonulnak 50 ezer forintos havi nyugdíjkiegészítést kapnak. Ez jelen pillanatban 500 embert érint - jelentette be a kormány új intézkedését Lázár János. Ez évente néhány százmillió forintot ad.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Családpolitikai bejelentések

Magyarország jövője szempontjából a legfontosabb kérdés, hogy hány gyerek születik. A kormány politikájának és a társadalom összefogásának köszönhetően a fiatalok mernek jobban gyereket vállalni, mint korábban - ismertette a legújabb születési adatokat Lázár János. Úgy növekszik a gyerekszám, hogy csökken a szülőképes anyák száma - emelte ki a tárcavezető, aki ezt követően az eddig bevezetett családtámogató lépéseket ismertette.

Ma a GDP 4,6 százalékát fordítja a kormány a családok támogatására. Ezt szeretné a kormány 5 százalékra növelni

- mondta. Lázár felidézte a miniszterelnök délelőtti szavait. Több mint két gyermek vállalására biztatjuk a családokat - emelte ki a célt a miniszter. 2030-ra 30 ezerrel kell növelni a megszületendő gyerekek éves számát. Becslések szerint ma Magyarországon 30 ezer abortusz van - jegyezte meg.

Az látszik az eddigi intézkedések eredményeiből, hogy ha több pénzt adunk, akkor több gyermek születik, a szülők bátrabbak - mondta. Megismételte a most bejelentett lépéseket:

  • Diákhitel elengedése gyermekszámtól függően.
  • Bölcsődefejlesztési program.
  • Kiterjeszti a kormány a diplomás GYED időtartamát.
  • Családos jelzáloghitelesek tartozásának elengedése állami támogatással.

Első lépésben 2018-tól a miniszterelnök által bejelentett lépésekkel szeretnénk támogatni a családokat - fejtette ki. A részletes intézkedések kidolgozása folyamatban van, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ad később tájékoztatást. Ezek a lépések csak az első lépések a gyermeket vállaló szülők támogatása terén - vetítette előre.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 18. 09:52
A TV2 Csoport idén márciusban átnevezte a FEM3 csatornáját TV2 Klubra. A már 2022-ben beharangozott,...
Holdblog  |  2024. július 18. 08:11
A különadókkal kapcsolatos friss bejelentésről és a pénzügyi szektor reakciójáról kérdezték az ATV-b...
Kasza Elliott-tal  |  2024. július 17. 20:37
Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy h...
MNB Intézet  |  2024. július 17. 13:51
Sok kutatás igazolja, hogy számos dolgot férfiakra terveztek, és ez hátrányosan érinti a nőket. A fe...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm