15 °C Budapest
Itt a devizahitelesek megmentője? Ezzel szabadulhatnak meg a tartozástól

Itt a devizahitelesek megmentője? Ezzel szabadulhatnak meg a tartozástól

2017. március 1. 18:03

Változtatnának az árvezezés szabályain, jelenleg akár az ingatlan értékének 50 százalékáért is elvihető a lakás, ezen emelne az új javaslat, a határidőn is módosítanának. Tavaly egyébként 3500 kilakoltatás volt, ami ezerrel több, mint 2015-ben.

Változtatának az árverezési gyakorlaton egy új jogszabállyal. Jelenleg az árverezésen az ingatlan akár az értékének 50 százalékáért is elvihető, illetve a folyamat most két fordulóban, akár 120 nap alatt lezárulhat. Az első fordulóban az ingatlant az értékének 70, ha pedig nem talál gazdára, akkor a második körben 50 százalékán bocsátják árverezésre. Emiatt ha valakinek elárverezik az otthonát, könnyen előfordulhat, hogy még hiteltartozása is marad.

A hiteleket fizetni kell, de a bajba jutottakkal nem lehet megtenni, hogy mindenüket elvegyék. Felvetődik a kérdés, hogy a bank körültekintően járt-e el akkor, amikor hitelt adott valakinek

- mondta Németh Szilárd, a Fidesz-frakció helyettes vezetője.

Ennyi családot tettek utcára

Csaknem 3500 kilakoltatás vagy birtokbaadás volt tavaly Magyarországon, ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar. Adataik szerint 2016-ban összesen 3474 alkalommal került sor kilakoltatásra vagy birtokbaadásra, a legtöbb, ezer eset a második és harmadik negyedévben volt. Az első negyedév adatai ennél jóval alacsonyabbak a kilakoltatási moratórium miatt. A legtöbb esetben ingatlan sikeres árverezését követő birtokbaadás volt, de jelentős a lakásügyben hozott határozat végrehajtása is.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08