29 °C Budapest

Kovács Árpád sem ütné agyon a devizahiteleket

2009. október 5. 15:22

Nem szeretem a piaci folyamatokba történő adminisztratív beavatkozást - reagált a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozási ötletre Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék és egyben a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke (MKT) hétfőn, az MKT budapesti tájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

A Magyar Nemzeti Bank a napokban kezdeményezte a Pénzügyminisztériumnál a devizahitelezés kockázatait érdemben csökkentő szabályozás mielőbbi megalkotását - mondta Simor András, az MNB elnöke vasárnap az MTI-nek.

Kovács Árpád szerint a 270 forintos euró árfolyam a devizahitelesek szempontjából semlegesnek mondható, s azt a törlesztési könnyebbséget, amelyet 238-240 forintos euró árfolyam mellett elkönyvelhettek, elvesztették akkor, amikor az árfolyam közel került a 300 forinthoz.

Az MKT szeptember végi közgazdász vándorgyűlésén nem alakult ki markáns álláspont a devizahitelek további folytatása illetve korlátozása kérdésében - elevenítette fel a zalakarosi eseményen elhangzottakat a szervezet elnöke.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?