24 °C Budapest
Budapest, Hungary - February 28, 2021: MAV Hungarian Railways passenger train with Stadler FLIRT 415 039 multiple unit trainset arrival at Budapest Kelenfold railway train station.

Kész vége, ennyi volt? Minden dolgozónak el kell hagynia a MÁV székházát

2024. április 5. 09:50

Május 6-ig minden dolgozónak el kell hagynia a MÁV-Volán-csoport fővárosi központi irodaházát, amelyet az állami cég a Raiffeisen Ingatlan Alaptól bérel.

Március végén előzetes egyeztetés nélkül a MÁV Zrt. vezérigazgatója körlevélben közölte a MÁV-Volán csoport Könyves Kálmán körúti központi irodaházának mintegy 2100 dolgozójával, hogy május 6-ig mindenkinek el kell hagynia az épületet. A munkatársaknak nem árulták el, hogy hová fognak tovább költözni - írta meg a 24.hu, hozzátéve: a kiköltözésről a tulajdonosi joggyakorló Építési és Közlekedési Minisztérium döntött.

Az is kiderült, hogy az épületet a vasúttársaság a Raiffeisen Ingatlan Alaptól bérli. A vasúttársaság dolgozói márciusig azzal számoltak, hogy a székházat csak 2026-ban fogják elköltöztetni a BudaPart komplexumban jelenleg is épülő új irodaházba. A lap az információkat Meleg Jánostól, a Vasutas Szakszervezet (VSZ) elnökétől szerezte, aki beszámolt arról is, hog a lépés mögött a magyar kormány üzleti-diplomáciai jellegű konfliktusa is felsejlik, amelyeket az ausztriai érdekeltségű cégek ellen kezdeményezett.

A lap az ügyben megkereste a Raiffeisen Bank sajtóosztályát is, akik közölték: a Raiffeisen Bank Zrt. felé nem érkezett semmilyen olyan megkeresés, amely bármely állami vagy magánszereplő tulajdonszerzési szándékára vonatkozna. A Raiffeisen Bank továbbra is hosszú távon elkötelezett Magyarország mellett, semmilyen akadályoztatást nem tapasztaltunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. május 20. 08:32
Még a héten megszületik a döntés a spot Ethereum ETF-ekről, a piac pesszimista. Nehéz nem politikai...
Bankmonitor  |  2024. május 20. 07:58
Megjelent az MNB Lakáspiaci jelentésének legfrissebb, 2024. májusi kiadványa. A dokumentumban a jegy...
Buxelliott  |  2024. május 19. 16:40
A múlt héten az előrejelzésnek megfelelően megérkezett a várt esés, mely nagyságrendben már elérte a...
MEDIA1  |  2024. május 19. 10:05
A nemrégiben leállt online cégbetekintő platform mostantól új helyen érhető el, de már e-szignó is k...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem