Figyelem! Fontos dolgot közöltek a rezsidiktálásról: erről minenképp tudnod kell!

Pénzcentrum2022. augusztus 28. 19:06

Mozgalmas volt a 34. hét a Pénzcentrumon, alább a legérdekesebb, legfontosabb, legolvasottabb írásainkat szedtük egy csokorba. Így a napi hírzaj nélkül olvashatod át a szezon legaktuálisabb, lakossági pénzügyi híreit. A teljes cikk elolvasásához kattints a képes ajánlókra.

Itt a Pénzcentrum iskolakezdési kutatása!

Közeledik az iskolakezdés, így a Pénzcentrum nemrég kutatást indított a témában, amelynek első eredményeit a héten publikáltuk. A Pénzcentrum nagymintás felméréséből kiderült, hogy a csaknem 9000 válaszadó szülő többsége előre készül megtakarításokkal a tanévre, ám 10 százalék még kölcsönt is felvesz a banktól, vagy a családtól, barátoktól, hogy ki tudja fizetni a szükséges tanszereket. További részletek a hirdetés alatti elemzésben:

Nagy port kavart...

Csúnyán lehúzták egy budapesti bárban az egyik legsimertebb szlovák utazóvloggert. PPPeter a legrosszabbra értékelt kelet-európai kocsmákba, éttermekbe és szállásokra szokott ellátogatni, de amit a magyar fővárosban talált, arra nem számított.

Rejtett kamerával indultak leleplezni a "klasszikus" túlszámlázós csalást: hamar rá is akadtak két nőre, akik a lehúzós kocsmába vezették őket. Végül majdnem 90 ezer forinttal lettek rövidebbek. A kommentek szerint más turisták is bedőltek már a Hajós utcai átverésnek.

Alábbi hírünk körbement a sajtóban, végül saját életre kelt, míg végül ALERT matricát kapott a vendéglátóegység, majd nyomozás is indult! Soproni Tamás terézvárosi polgármester közölte, hogy a kerületi rendészek többször is jártak az elmúlt napokban a Hajós utcai kávézónál, de a videó megjelenése után nem találták nyitva.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Új résszel jelentkezett vlogunk, a CashTag!

Folytatódott a rezsiemelés-mizéria

Az augusztus 1-jével megváltozott rezsiszabály értelmében mostantól piaci árat kell fizetni az átlagfogyasztás felett, emiatt pedig sokan éltek a rendkívüli diktálás lehetőségével. Számos megválaszolatlan kérdés van azonban továbbra is. Ilyen például az, hogy legközelebb mikor kell bediktálni a fogyasztást. Közben megjelentek az első önkormányzati támogatások, a fővárosban például 48 ezret is kaphatnak a rászorulók. Gulyás Gergely a heti Kormányinfón adott tájékoztatást arról, hogy mostantól nem köbméter alapján számolják majd el a gázfogyasztást. Íme a rezsiemelés kapcsán megjelent fontosabb írásaink, TELJES HÍRFOLYAMUNKAT PEDIG ITT ÉRED EL:

Válogatás GAZDASÁG, VÁSÁRLÁS, és AUTÓ rovatunk írásaiból

Ne hagyd ki HRCENTRUM rovatunk írásait

EGÉSZSÉG rovatunk legizgalmasabb anyagai

Válogatás OTTHON rovatunk cikkeiből

MEGTAKARÍTÁS rovatunkban a közelgő recesszióra készültünk

Címkék:
pénz, hírek, pénzügyek, gazdaság, lakossági pénzügyek,