12 °C Budapest
Stock market financial growth chart on dark background.

Mi folyik a magyar tőzsdén: visszafordítható az OTP és a MOL vesszőfutása?

2022. május 10. 21:02

A fő trendek maradtak csökkenőek, miután az elmúlt napokban újra az eladók uralták a terepet. Az OTP, MOL papírokban nem látni azt a vételi erőt, ami megfordítaná az eséseket, a Richter már régebb óta megtalálhatta azt az árzónát, ahol már inkább a vételi helyeket érdemes keresni. Az Mtelekom papírja is biztatóan néz ki, de még egy- két hét kellene a fordulós mintához. A nemzetközi piaci hangulat nagyon negatív, de minden heves esés után számítani lehet korrekciós fázisokra. Abban az esetben, ha új mélypontot nem tesztelnek a papírok a negatív hangulatban, az már jó jel lehet

Az OTP technikai elemzője, Kecskeméti István elmondta, hogy természetesen amíg a berajzolt ideális csökkenő trendek nem törnek meg (hónapokba is kerülhet), addig komolyabb emelkedésnek nincs tere. A long oldalon történő kereskedések csak túladott szituációkból hozhatnak a konyhára, hosszabb távú befektetéseknek még nem jött el az ideje, de már közelítünk azokhoz a zónákhoz, ahol megállásokra lehet számítani az esésekben.

BUX napi tekintetében a fő trend lefele áll, amin belül megtört az ellentrend is.
A szűkülésből már két napja elindult lefele. Ezzel utat nyitott a piac a 37 500-as szint
elérhetőségére. Természetesen ez csak egy rövid célár, ennél lejjebb is látható. A hosszú kép még valószínűleg sokáig nem fog emelkedő trendre váltani, akár hónapokról is beszélhetünk, mire az
ideális piros csökkenő trendvonal törhet.

Támaszok: 37 500; 34 375; 31 250.

Ellenállások: 50 000; 56 250; 59 375

OTP napi állása a fő csökkenő trenden belül már hetekkel ezelőtt kioldalazott az
emelkedő trendből, és letapadt a 10 000-es szintre. Gyenge a forgalom, vételi erő nem
látható, enyhe eladások jellemzik a kereskedést. Az új éves mélypont lehetősége még ott
van a pakliban. A vételi erő még nem jött vissza, a magasabb mélypont még nem lett
megerősítve, így a vétel sem ajánlott még. A hosszú kép majd akkor tud változni, ha
a piros ideális csökkenő trendvonalat meghaladja felfele. Ez még időben távolabb lehet. Amíg ez nem következik be, addig a vételi helyet érdemes lerakni a 8750 környékére vagy ha túladott lesz a grafikon újra.

Támaszok: 8750; 8125.

Ellenállások: 13 125; 13 750; 15 000.

A MOL napi híreit illetően a 3125 körül talált erős tetőpontot a papír. A csökkenés még korrekciónak
tekinthető, de ettől még a jelenlegi árakon nem hordoz olyan befektetési lehetőséget, ami a hozamlehetőséget tekintve megfelelő lehetne. Az alulról berajzolt ideális emelkedő trend amíg nem törik addig visszatesztelést láthatunk, bár ez is igen méretes lehet. A 2656 elesése lenne problémás a
trendet illetően.

Támaszok: 2656; 2500; 2375.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ellenállások: 3125; 3281; 3438.

Richter napi: A fő trend lefele áll, de mivel a 6562-es természetes szint alatt elfogy az eladók ereje, ezért ez biztató lehet egy fordulós minta kiépítéséhez. Ettől függetlenül viszont nagy emelkedési potenciál nincs még a pakliban addig, amíg nem törik meg a piros vékony trendvonal. A 7500-as szint számít ellenállásnak, ez fontos szint lehet majd, amikor újra emelkedni kezd, felette majd nagy tér nyílhat. A 6875 alatt már inkább a vételi lehetőségeket érdemes keresni, egyéb esetben a túladott helyzetekben lehet jobb long szituációkat találni.

Támaszok: 6875; 6562; 6250.

Ellenállások: 8125; 8750; 9063.

MTelekom napi: A fő trend még lefele áll, de már biztató az elmúlt napokban tapasztalt vételi erő megjelenése. A csökkenő trend törése lenne szükséges ahhoz, hogy alulról is
megtámasztott legyen. A 375 környékén összpontosul egy fontos természetes támasz szint. Mivel az utolsó jelzés eladási volt, így a csökkenő trendvonalat érdemes figyelni. Amíg ezt nem töri felfele, addig komolyabb emelkedési potenciál nem fog tudni nyílni. Az elkövetkező két hétben erre kaphat esélyt.

Támaszok: 375; 359.

Ellenállások: 438; 453.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
MEDIA1  |  2024. április 26. 16:17
Az EP Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, és azonnali intézk...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm