26 °C Budapest
Budapest, 2022. február 27.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad az M1 aktuális csatornának, az MTVA óbudai gyártóbázisán 2022. február 27-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Rendkívüli Orbán-interjú: Bár még nincs ágyúdörgés a határon, de a frontvonal közeledik Magyarország felé

2022. február 27. 17:56

Rendkívüli interjút adott az M1-nek Orbán Viktor. A kormányfő elmondta, nem kell sürgetni, hogy Magyarország fegyvereket, katonákat küldjön a térségbe. A magyar hadseregnek jelenleg minden fegyverre szüksége van. Bár még nincs ágyúdörgés a határon, de a frontvonal közeledik Magyarország felé - mondta a kormányfő, aki szerint a jövő héten "észnél kell lenni".

Rendkívüli interjút adott az M1-nek Orbán Viktor. A kormányfő elmondta, hogy ez a harmadik háború, amikor ő Magyarország miniszterelnöke: 1999-ben Szerbiában tört ki háború, 2015-ben a krími konfliktus is a szomszédságunkban volt. Korábban is az volt a magyar álláspont, hogy Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, most is ez a hazai álláspont.

Most stratégiai nyugalomra van szükség Orbán szerint, aki elmondta, hogy most tartózkodni kell a hirtelen döntésekről. Nem kell sürgetni, hogy Magyarország fegyvereket, katonákat küldjön a térségbe. A magyar hadseregnek jelenleg minden fegyverre szüksége van, így nem is tudnánk küldeni, de az álláspont nem is fog változni - szögezte le.

Magyarország, ha akarna sem tudna mások rendelkezésére bocsátani semmilyen katonai eszközt

- tette hozzá. Kifejtette, minden menekültnek segíteni kell, aki a szomszéd országból jön, ellátjuk a háború elől menekülőket. "ez egy jó ország, jó nép lakja" - mondta annak kapcsán, hogy a magyarok már rengeteg adomány gyűjtöttek.

A szankciók kapcsán Orbán elmondta, sosem rejtette véka alá, hogy nem hisz a jótékony hatásukban. "De most nem okosnak kell lenni, hanem egységesnek", úgyhogy a magyar kormány támogatja az unió által elfogadott szankciókat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár még nincs ágyúdörgés a határon, de a frontvonal közeledik Magyarország felé - mondta a kormányfő, aki szerint a jövő héten "észnél kell lenni". A miniszterelnök szerint minél tovább húzódik a háború, annál több lehet a kárpátaljai célpont, erre fel kell készülni.

Arra a kérdésre, hogy veszélyben vannak-e a magyarok, Orbán Viktor azt mondta: azzal kel és fekszik, hogy milyen döntéseket kell hozni, hogy biztonságban legyünk, illetve hogy „a háború árát ne velünk fizettessék meg.”

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
MEDIA1  |  2022. július 2. 10:09
Mong Attila újságíró volt a Media1 legutóbbi podcast- és rádióműsorának vendége, akit Németországban...
iO Charts  |  2022. július 1. 19:00
A magas infláció hatását – ami az árszínvonal emelkedésében nyilvánul meg – egy ideje má...
Holdblog  |  2022. július 1. 18:02
Nagy hibák. A könyv szerzője, Michael Batnick temérdek hibát követett el a befektetéseiben és az éle...
Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 2. szombat
Ottó
26. hét
Július 2.
UFO Világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?