A large group of injectors / dosing pens  for subcutaneous injection of antidiabetic medication or anti-obesity medication on a heap. Selective focus.

GLP-1 generikumot dob piacra a Teva: olcsóbb lehet a fogyókúrázók csodaszere

2024. június 24. 19:15

A Teva gyógyszeripari vállalat bejelentette, hogy piacra dobja a Novo Nordisk dán gyógyszergyártó Victoza nevű 2-es típusú cukorbetegség elleni készítményének generikus változatát - írta meg a Reuters. Ez lesz az első, az Egyesült Államokban elérhető generikus GLP-1 hatóanyagú gyógyszer.

A Teva Pharmaceutical Industries bejelentette, hogy piacra dobja a Novo Nordisk által gyártott Victoza generikus változatát. Ez a lépés jelentőséget kap az Egyesült Államokban, ahol a GLP-1 hatóanyagú gyógyszerek, mint amilyen a Victoza is, nagy keresletnek örvendenek. Ezeket a gyógyszereket nem csak 2-es típusú cukorbetegség, hanem elhízás kezelésére is alkalmazzák.

A Teva által bevezetett termék az első generikus GLP-1 kategóriájú gyógyszer az amerikai piacon. Ez fontos mérföldkőnek számít, tekintettel arra, hogy ezek a gyógyszerek egyre népszerűbbek világszerte. Az Eli Lilly Mounjaro és a Novo Wegovy nevű termékei például olyan nagy érdeklődést váltottak ki, hogy időszakos hiány alakult ki belőlük.

Ez a fejlemény nem sokkal követi azt az eseményt, amikor az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) előzetesen jóváhagyta a Hikma Pharmaceuticals által készített Victoza generikus változatát. A Hikma Pharmaceuticals válasza még várat magára a Reuters megkeresésére.

A Teva bejelentése jelzi a GLP-1 gyógyszercsoport iránti folyamatosan növekvő keresletet és az ezen területen zajló versenyt. Az ilyen típusú generikus gyógyszerek megjelenése várhatóan hozzájárul majd ahhoz, hogy több beteg számára váljanak elérhetővé ezek a kezelési lehetőségek kedvezőbb áron.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm