Blood donation requires blood to be pumped out through veins into collecting bags. To maintain good flow of blood.

Saját magának szerzett vért, de így sem kapta meg a leadott mennyiséget - állítja egy vérszegény beteg

2023. augusztus 29. 19:35

A szükségesnél kevesebb vért kapott egy vérszegény budapesti beteg. Az RTL Híradónak nyilatkozó férfi azt állítja, hogy saját magának kellett vért szereznie, de végül így sem kapta meg a nevére leadott mennyiséget.

Pap Balázs néhány nappal ezelőtt egy Facebook-bejegyzés segítségével keresett magának önkéntes véradókat – hangzott el az RTL Híradóban. A férfi vérszegénysége okán került a budapesti Szent János Kórházba, ahol állítása szerint a szükséges három helyett csak egy egység vért kapott. A Facebook-poszt szerint a kórházban közölték vele, hogy nincs több vér, próbáljon meg szerezni magának.

A férfi szerint a posztja sikeres volt, és többen is irányított véradással adtak a számára szükséges vércsoportba tartozó nulla negatív vért. Ennek ellenére végül összesen három egységnyit kapott, ami szerinte csak az orvosi minimum volt.

Szóvá tettem, hogy bizonyítottan tudom, hogy többen adtak le számomra vért és szeretném, ha még kapnék. Akkor azt állították a kórházban, hogy egyetlen véradás volt, ami megfelel az én vércsoportomnak, de ez az információ nem felel meg a valóságnak”

- mondta el Pap Balázs.

Az RTL kereste az Észak-budai Szent János Centrumkórházat az esettel kapcsolatban, de nem kaptak választ a kérdéseikre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Váradi Mariann, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezési szakmai vezetője szerint a fent említett számok a nyári viszonylatokhoz képest közepesen jók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 18. kedd
Arnold, Levente
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem