Budapest, 2021. december 21.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (b) és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelõs államtitkára (j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: berendeltük a Pfizer omikron elleni vakcináját, ekkor érkezhet meg az első adag

2021. december 21. 10:36

Orbán Viktor miniszterelnök tartotta meg az év utolsó Kormányinfóját. A sajtótájékoztatót azzal kezdte, hogy 2021 nehéz év volt a magyarok számára, de már nem voltunk olyan eszköztelenek a koronavírus viágjárvánnyal szemben, mint 2020-ban, hiszen velünk volt az oltás. A miniszterelnök beszélt a gazdaság újraindításáról is.

Orbán Viktor a járvány kapcsán elmondta, hogy nem nagyon nő a legalább egyszer beoltottak száma 6,2 millió fölé nőni. Ezért most a megerősítő oltásokra és a gyermekek oltására koncentrálnak. A miniszterelnök beszélt a gazdaság újraindításáról is: ezt elmondása szerint nem segélyekre, hanem beruházások támogatására, munkahelyek védelmére alapozták. 

2022-ben három fontos dolog történik majd Magyarországon. Új gazdaságpolitikai intézkedéseket vezetnek be - mint pl. a 25 év alattiak jövedelemadó-mentessége. A védekezés folytatására is szükség lesz, melyet a kormány oltással kíván elérni. Már rendeltek is a Pfizer omikron elleni vakcinájából 9,5 millió adagot, ebből 1,5 milliót a gyermekek oltására szánnak. Az új oltóanyagok 2022 második és 2023 első felében érkeznek majd. A harmadik nagy ügynek 2022-ben a gyermekvédelmi népszavazást nevezte.

A sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy nem terveznek kötelező oltást bevezetni. A miniszterelnök szerint kényszerrel nem, hanem meggyőzéssel lehet hatni a magyarokra, hogy vegyék fel az oltást.

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25