0 °C Budapest
Budapest, 2019. november 8.Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án.MTI/Mohai Balázs

Kifakadt az ismert magyar orvos: Kóbor János makacs volt, legyen ez a tanulság!

2021. december 7. 17:45

Hangsúlyos üzenetet fogalmazott meg nemrég közösségi oldalán Dr. Novák Hunor Kóbor János halálával kapcsolatban. A gyeremkorvos szerint bátran kell fogalmazni, hogy elkerüljük az olyan családi tragédiákat, amelyeket az oltásellenesség okoz.

Erős, de elgondolkodtató szavakkal illette Kóbor János tragédiáját az ismert magyar gyermekorvos. Dr. Novák Hunor szerint igenis bátran kell beszélni, mint írja, ha a posztja miatt egyel kevesebb család fog gyászolni, már megérte.

Íme, a poszt, amelyben az orvos azt is kifejti, hogy meglátása szerint oltás nélkül meghalni koronavírusban olyan, mintha valaki azért veszíti el az életét egy autóbalesetben, mert nem volt bekötve:

Oltásellenes posztjaiért támadják Csollány Szilvesztert

Mindeközben kemény támadásokat kap a napokban lélegeztető gépre került Csollány Szilveszter is. A „Karma!” vagy a „Csak kellett volna az az oltás…” csak a jéghegy csúcsa, vannak ennél jóval durvább vélemények is az olimpikon közösségi oldalán. Egyvalaki például azt írja, hogy:

Te szerencsétlen, megérdemled, hogy meghalj a hülyeségeid miatt, amikkel másokat is veszélybe sodortál!

Oltassunk vagy ne oltassunk?

Amióta piacra dobták a koronavírus elleni védőoltásokat, rendre jelennek meg ezek hatékonyságával kapcsolatban is adatok. Legutóbb például az amerikai Sanford kórház tette közzé, náluk mi a helyzet. A tengeren túli intézményben 227 koronavírusos beteget ápoltak november végén, melynek java része (204 fő) nem kapott oltást. Az intenzív osztályon ápoltak száma 67 fő volt, közülük 64-en nem kaptak oltást. A lélegeztető gépen lévő 53 betegből pedig mindössze 2-en voltak olyanok, akik kaptak korábban védőoltást. Íme a statisztika:

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?