Budapest, 2019. november 8.Kóbor János énekes az Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2019. november 8-án.MTI/Mohai Balázs

Kifakadt az ismert magyar orvos: Kóbor János makacs volt, legyen ez a tanulság!

2021. december 7. 17:45

Hangsúlyos üzenetet fogalmazott meg nemrég közösségi oldalán Dr. Novák Hunor Kóbor János halálával kapcsolatban. A gyeremkorvos szerint bátran kell fogalmazni, hogy elkerüljük az olyan családi tragédiákat, amelyeket az oltásellenesség okoz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Erős, de elgondolkodtató szavakkal illette Kóbor János tragédiáját az ismert magyar gyermekorvos. Dr. Novák Hunor szerint igenis bátran kell beszélni, mint írja, ha a posztja miatt egyel kevesebb család fog gyászolni, már megérte.

Íme, a poszt, amelyben az orvos azt is kifejti, hogy meglátása szerint oltás nélkül meghalni koronavírusban olyan, mintha valaki azért veszíti el az életét egy autóbalesetben, mert nem volt bekötve:

Oltásellenes posztjaiért támadják Csollány Szilvesztert

Mindeközben kemény támadásokat kap a napokban lélegeztető gépre került Csollány Szilveszter is. A „Karma!” vagy a „Csak kellett volna az az oltás…” csak a jéghegy csúcsa, vannak ennél jóval durvább vélemények is az olimpikon közösségi oldalán. Egyvalaki például azt írja, hogy:

Te szerencsétlen, megérdemled, hogy meghalj a hülyeségeid miatt, amikkel másokat is veszélybe sodortál!

Oltassunk vagy ne oltassunk?

Amióta piacra dobták a koronavírus elleni védőoltásokat, rendre jelennek meg ezek hatékonyságával kapcsolatban is adatok. Legutóbb például az amerikai Sanford kórház tette közzé, náluk mi a helyzet. A tengeren túli intézményben 227 koronavírusos beteget ápoltak november végén, melynek java része (204 fő) nem kapott oltást. Az intenzív osztályon ápoltak száma 67 fő volt, közülük 64-en nem kaptak oltást. A lélegeztető gépen lévő 53 betegből pedig mindössze 2-en voltak olyanok, akik kaptak korábban védőoltást. Íme a statisztika:

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?