9 °C Budapest
Dialing medicine into syringe from glass bottle. Ampoule and syringe needle close-up. Selective soft focus. Text copy space

Sokkoló számok: közel 29 ezer magyar nem ment el a második oltására

2021. május 28. 10:33

Rengeteg magyar hagyta ki a második oltási időpontját, holott jóval lerövidül a védettség ideje egy dózis esetében, tehát egy rövidebb és gyengébb védelmet kapunk, ezért szerinte mindenképpen be kell adatni a második oltást is.

Csaknem 29 ezren nem mentek el a második oltásukra múlt vasárnapig, arányaiban legtöbben az AztaZeneca oltóanyagát nem kérték - ez derül ki az RTL Híradó hivatalos adatok alapján készült számításaiból.

Közben az oltási tempó egyre lassul. Nagy kérdés, hogyan kellene növelni az oltási kedvet. Dobson Szabolcs gyógyszer-engedélyezési szakértő  szerint például úgy, hogy bizonyos egészségügyi szűrővizsgálatokat csak az oltottaknak tenne ingyenessé. 

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője egy korábbi nyilatkozatában megjegyezte, hogy jóval lerövidül a védettség ideje egy dózis esetében, tehát egy rövidebb és gyengébb védelmet kapunk, ezért szerinte mindenképpen be kell adatni a második oltást is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?