20 °C Budapest
Dialing medicine into syringe from glass bottle. Ampoule and syringe needle close-up. Selective soft focus. Text copy space

Sokkoló számok: közel 29 ezer magyar nem ment el a második oltására

2021. május 28. 10:33

Rengeteg magyar hagyta ki a második oltási időpontját, holott jóval lerövidül a védettség ideje egy dózis esetében, tehát egy rövidebb és gyengébb védelmet kapunk, ezért szerinte mindenképpen be kell adatni a második oltást is.

Csaknem 29 ezren nem mentek el a második oltásukra múlt vasárnapig, arányaiban legtöbben az AztaZeneca oltóanyagát nem kérték - ez derül ki az RTL Híradó hivatalos adatok alapján készült számításaiból.

Közben az oltási tempó egyre lassul. Nagy kérdés, hogyan kellene növelni az oltási kedvet. Dobson Szabolcs gyógyszer-engedélyezési szakértő  szerint például úgy, hogy bizonyos egészségügyi szűrővizsgálatokat csak az oltottaknak tenne ingyenessé. 

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője egy korábbi nyilatkozatában megjegyezte, hogy jóval lerövidül a védettség ideje egy dózis esetében, tehát egy rövidebb és gyengébb védelmet kapunk, ezért szerinte mindenképpen be kell adatni a második oltást is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 24. 14:24