Veszélyes vérnyomáscsökkentők: mutatjuk, mi a teendőd, ha te ilyet szedsz

Veszélyes vérnyomáscsökkentők: mutatjuk, mi a teendőd, ha te ilyet szedsz

2018. július 17. 10:31

A betegek 2018. július 30 - augusztus 31. között vihetik vissza a gyógyszertárakba a forgalomból kivont gyógyszereket, a patikák betegenként maximum 2 db, bontatlan, lejárati időn belüli doboz visszavételére kötelesek.

Ahogy arról beszámoltunk, összesen 27 vérnyomáscsökkentő készítményt vontak ki a forgalomból, mert egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye szerint a betegek 2018. július 30. és augusztus 31. között vihetik vissza a gyógyszertárakba a forgalomból kivont gyógyszereket, a patikák betegenként maximum 2 darab bontatlan, lejárati időn belüli doboz visszavételére kötelesek - írja az Index.

Nem lesz viszont zökkenőmentes a betegek számára egy új készítményre való átállás. Erről kedden a Népszava írt. A cikkből kiderül, az orvosok megkezdték a betegek átállítását a forgalomból kivont készítményekről, azonos hatóanyaggal 24 szer kapható a patikákban, de van ahol már ezeket sem kapni.

 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?