13 °C Budapest

Egészségügy: mutatjuk, kik mennek külföldre

2016. augusztus 8. 08:35

Változó ütemben, de folytatódik az egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról. A célországok között továbbra is Németország és az Egyesült Királyság szívja el a legtöbb magyar szakembert, de vannak meglepő szereplők is a listán - írja a Népszava.

Pontos statisztika híján az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) által kiállított, úgynevezett "jó hírnév igazolásaiból" lehet arra következtetni, hogy milyen ütemű az egészségügyi szakemberek elvándorlása Magyarországról.

Míg 2015-ben összesen 941 igazolást adtak ki orvosoknak és gyógyszerészeknek, addig idén az első félévben 419-et, mely enyhe csökkenésre utalhat. Nem csökken azonban az országot elhagyó egészségügyi szakdolgozók száma. Tavaly egész évben 707 igazolást adtak ki nekik, míg idén már 359-et.

Míg az orvosok elsősorban az Egyesült Királyságba mennek, és Németország csak második a listán, addig az egészségügyi szakdolgozók esetén a sorrend fordíttott. Érdekesség, hogy Románia is megjelent az orvosok listáján, ami arraa utalhat, hogy az onnan, elsősorban Erdélyből, érkezett orvosok egy része is a visszatérés mellett döntött.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm