31 °C Budapest
Egészségügy: mutatjuk, kik mennek külföldre

Egészségügy: mutatjuk, kik mennek külföldre

2016. augusztus 8. 08:35

Változó ütemben, de folytatódik az egészségügyi dolgozók elvándorlása Magyarországról. A célországok között továbbra is Németország és az Egyesült Királyság szívja el a legtöbb magyar szakembert, de vannak meglepő szereplők is a listán - írja a Népszava.

Pontos statisztika híján az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) által kiállított, úgynevezett "jó hírnév igazolásaiból" lehet arra következtetni, hogy milyen ütemű az egészségügyi szakemberek elvándorlása Magyarországról.

Míg 2015-ben összesen 941 igazolást adtak ki orvosoknak és gyógyszerészeknek, addig idén az első félévben 419-et, mely enyhe csökkenésre utalhat. Nem csökken azonban az országot elhagyó egészségügyi szakdolgozók száma. Tavaly egész évben 707 igazolást adtak ki nekik, míg idén már 359-et.

Míg az orvosok elsősorban az Egyesült Királyságba mennek, és Németország csak második a listán, addig az egészségügyi szakdolgozók esetén a sorrend fordíttott. Érdekesség, hogy Románia is megjelent az orvosok listáján, ami arraa utalhat, hogy az onnan, elsősorban Erdélyből, érkezett orvosok egy része is a visszatérés mellett döntött.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?