Címke: túlnépesedés (9 cikk)

MTI | 2022. november 15. 11:31

Hivatalos: már 8 milliárd ember él a Földön

Míg az 1800-as évekig a Földön kevesebb mint egymilliárd ember élt, csupán tizenkét év kellett ahhoz, hogy 7 milliárdról 8 milliárdra nőjön a populáció.

Pénzcentrum | 2009. január 29. 12:10

Így látják a válságot a vezérigazgatók

Az elmélyülő gazdasági válság hatására a cégek első számú vezetői körében a pesszimizmus vált uralkodóvá valamennyi földrajzi térségben és üzleti szektorban. A vállalatvezetők 70 százaléka úgy gondolja, hogy vállalatukat érinteni fogja a válság. Legvalószínűbben a bank-, közmű-, építő-, szórakoztató- és autóipari szektorok vállalatai lesznek érintettek. A vállalatvezetők csak lassú, fokozatos fellendülésre számítanak a következő három év során - derül ki a PricewaterhouseCoopers 12. Éves Globális Vezérigazgatói felméréséből.

Pénzcentrum | 2008. december 15. 13:00

Hiúság vására: a világ legelképesztőbb projektjei

Számos épület, város, emlékmű a világon egy-egy történelmi személyiségnek köszönhető, akiknek büszke utódjai állítottak emléket. Akadnak azonban olyan projektek is, melyek a hiúság mintapéldányaiként is felfoghatók - igaz, ha nem lennének, talán mi is szegényebbek lennénk néhány gyönyörű épülettel.

Pénzcentrum | 2008. július 8. 11:00

Világméretű élelmiszerhiány! 50 millióval nőtt az éhezők száma...

Mindenki a saját pénztárcáján érezheti az élelmiszerárak gyors emelkedését, a Forbes magazin összeállította a tíz legnagyobb mértékben emelt alapvető élelmiszer listáját. A nemzetközi szervezetek szerint a bioetanol termelés, a magas üzemanyag-árak, a megnövekedett termelési költségek és a túlnépesedés mind-mind okai lehetnek élelmiszer-krízisnek.

Pénzcentrum | 2008. április 1. 11:00

A világ tíz legnagyobb városa 2025-ben

A megavárosok kora elkezdődött, felkészültünk rá, vagy sem a városok óriási ütemben növekednek a világ minden táján. A kérdés az, hogy a növekedést és a túlnépesedést mennyire tudjuk kézben tartani infrastruktúrális és környezetvédelmi szempontból. A szakértők szerint csomagban kell kezelni a problémákat és több megoldási javaslat is rendelkezésre áll.