8 °C Budapest

Itt lesznek forgalomkorlátozások Március 15-én

MTI
2017. március 12. 13:31

A március 15-ei állami ünnepségek és demonstrációk miatt forgalomkorlátozás lesz kedden és szerdán a főváros több pontján - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Szerdán egész napra lezárják a budai Várat, valamint több órára a Múzeum körutat és az Üllői utat.

Az állami ünnepségek miatt tilos lesz megállni kedden 20 órától szerdán 20 óráig Budapest V. kerületében, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig, a Balassi Bálint utca mindkét oldalán a Kossuth Lajos tér és a Balaton utca között, a Széchenyi felső rakparton a Markó utca és a Kossuth Lajos tér között, valamint a Markó utcában a Széchenyi rakpart és a Balassi Bálint utca között.

Ugyancsak tilos lesz a megállás kedden 10 órától szerdán 18 óráig VIII. és a IX. kerületben a Múzeum körút mindkét oldalán a Kálvin tér és az Astoria között, a Puskin utca mindkét oldalán a Bródy Sándor utca és a Rákóczi út között, a Bródy Sándor utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Gutenberg tér között, a Trefort utca mindkét oldalán, a Szentkirályi utca mindkét oldalán a Rákóczi út és a Baross utca között, a Múzeum utca mindkét oldalán a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Pollack Mihály téren, az Ötpacsirta utca mindkét oldalán és a Reviczky utca mindkét oldalán.

Az I. kerületben megállási tilalom lesz kedden 10 órától szerdán 24 óráig az Országház utca mindkét oldalán a Szentháromság tér és a Fortuna köz között, a Táncsics Mihály utca mindkét oldalán a Hess András tér és a Babits Mihály köz között, a Hess András téren, a Szentháromság téren, a Szentháromság utcában a Szentháromság tértől az Úri utcáig, az Úri utca mindkét oldalán a Szentháromság utcától a Dísz térig, a Tárnok utca mindkét oldalán a Hess András tér (Fortuna köz) és Dísz tér között, a Dísz téren körben, továbbá a Lánchíd utcai parkoló teljes területén. Ugyancsak tilos lesz megállni kedden 0 órától szerdán 24 óráig a Lovas úton a Sziklakórház Múzeumtól a Várfok utcáig.

Lezárják szerdán 0-tól 24 óráig a budai Vár területét. Szintén lezárják szerdán hajnali 4-től 15 óráig a Múzeum körutat a Kálvin tér és az Astoria között, szerdán 6-tól 15 óráig a főváros VIII. kerületében, a Szentkirályi utcát a Rákóczi út és a Baross utca között, a Puskin utcát a Rákóczi út és a Bródy Sándor utca között, a Múzeum utcát a Múzeum körút és a Szentkirályi utca között, a Bródy Sándor utcát a Múzeum körút és a Gutenberg utca között, a Pollack Mihály teret, a Reviczky utcát és az Ötpacsirta utcát.

Szakaszosan és időszakosan lezárják szerdán 9 óra 30 perctől 10 óráig a Kossuth Lajos tér, Alkotmány utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút, Astoria, Múzeum körút, Magyar Nemzeti Múzeum útvonalat, szerdán 11 óra 30 perctől 12 óráig a Magyar Nemzeti Múzeum, Astoria, Kossuth Lajos utca, Szabad sajtó út, Március 15. tér, Jane Haining rakpart, Széchenyi István tér, Lánchíd, Clark Ádám tér, Hunyadi János út, Dísz tér útvonalat, szerdán 7-től 12 óráig a VIII. kerületben, a Rákóczi úton a buszsávot az Astoriától a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon.

Lezárják kedd déltől másnap délig a XVI. kerületi Pilóta utcát a Hunyadvár utca és a Nagyvázsony utca között, valamint a Prodám utcát a Pilóta utca és a Nagyvázsony utca között. Parkolási tilalom lesz a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor szervizútján a Lupény utca és a Küküllő utca között.

A március 15-ei demonstrációk miatt tilos lesz megállni kedden 20 órától szerdán 16 óráig a II., az V., és a VI. kerületben az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Régi posta utca és a Március 15. tér között, a Március 15. téren a Galamb utca és az Apáczai Csere János utca között; kedden 20 órától szerdán 18 óráig a II. és az V. kerületben, a Magyar utca mindkét oldalán a Henszlmann Imre utca és a Kecskeméti utca között, a Bem felső rakparton a Külügyminisztérium oldalán a Ganz utca és a Bem József tér között, és Fekete Sas utca mindkét oldalán a Frankel Leó utca és a Henger utca között.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Parkolási tilalom lesz kedden 20 órától szerdán 20 óráig az V. kerületben a Pesti alsó rakparton a Markó utca és a Margit híd északi lehajtója között, a Zoltán utca mindkét oldalán a Szabadság tér és a Nádor utca között, a Pesti alsó rakparton a Lánchíd északi parkolójában, valamint a Szalay utca páratlan oldalán a Vajkay utca és a Kossuth tér között. Kedden 20 órától szerdán 24 óráig nem lehet majd megállni az V. kerületben az Apáczai Csere János utca park felőli oldalán a Vigadó utca és a Deák Ferenc utca között, valamint az Apáczai Csere János utca mindkét oldalán a Deák Ferenc utca és a Türr István utca között.

Lezárják szerdán 6-tól 16 óráig a Belvárosban a Kecskeméti utcát a Kálvin tér és az Egyetem tér között, szerdán 16 és 18 óra között az Alkotmány utcát, továbbá szerdán 9-től 12 óráig a IX. kerületben az Üllői utat a Ferenc körút és a Kálvin tér között, valamint a Vámház körutat a Lónyay utca és a Kálvin tér között.

Szakaszosan és időszakosan lezárják szerdán 14 óra 30 perctől 16 óra 30 percig az V. és a VI. kerületben az Andrássy út, Oktogon, Teréz körút, Nyugati tér, Bajcsy-Zsilinszky út, Alkotmány utca, Kossuth Lajos tér útvonalat.

Célforgalom kivételével lezárják szerdán 12 óra 30-tól 16 óráig az V. kerületi Apáczai Csere János utcát.

Kétirányú forgalmi rend lép életbe rendőri irányítás mellett szerdán 10-től 18 óráig az V. és a VI. kerületben, az Opera - Andrássy út - Nagymező utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Alkotmány utca útvonalon.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem