1 °C Budapest

Címke: pedagógus életpálya modell (8 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 21. 11:09

Mit kell tudni a tanároknak a magasabb fizetéshez?

A pedagógusok 2013 szeptemberétől tervezett béremelése a legutóbbi kormányzati bejelentés értelmében csak akkor valósulhat meg, ha az ország gazdasági mutatói javulnak. Függetlenül attól, hogy 2014 januárjától indul-e a program, vagy esetleg előbb, az InfoRádió összefoglalójából kiderül, mit is jelent a pedagógus életpályamodell, hogyan változnak majd a tanárok munkakörülményei.

Pénzcentrum | 2011. október 3. 15:03

Álom? Ennyit kereshetnek a tanárok két év múlva

Havonta akár 60 ezer forinttal is emelkedhet a pedagógusok alapilletménye 2013 szeptemberétől, ha megvalósulnak a kormány által tervezett nemzeti köznevelésről szóló törvény koncepciójában meghirdetett törekvések, a meghirdetett nagy léptékű minimálbér-emelés, illetve a terveknek megfelelő ütemben fejlődik a magyar gazdaság.

Pénzcentrum | 2011. február 21. 05:22

Így fognak százezreket keresni a magyar tanárok

Az Oktatásért Felelős Államtitkárság a napokban közzétette a pedagógusok életpálya-modelljéről szóló törvény koncepcióját: a bevezetés már jövőre elkezdődhet, az összes pedagógusnak 2018-ra kellene átlépnie az új rendszerbe. A Pénzcentrum.hu most megmutatja a várható változásokat.

MTI | 2010. november 15. 12:02

Minősítenék a magyar tanárokat

Egy kétéves gyakornoki időszakból és három - kivételes esetben négy - további szakaszból állna a pedagógus életpálya az oktatási államtitkárság által készített koncepció szerint, amelynek része az egyéves alkotói szabadság is. Az új pedagógus előmeneteli rendszer bevezetésére leghamarabb a 2012/2013-es tanévben kerülhet sor.