25 °C Budapest

Címke: fészekrakó program (20 cikk)

Pénzcentrum | 2014. július 15. 08:32

Az adóhatóság is kopogtathat a bedőlt hiteseknél

Az állami adósmentésben részesülő devizaadósok közül a fészekrakó programban részt vettek esetében előfordulhat, hogy miközben a banki hiteltől mentesülnek, a beváltott állami garancia összegét az adóhatóság hajtja be tőlük.

Pénzcentrum | 2013. április 18. 11:00

Kitelepítik a miskolci fészekrakókat: százak költözhetnek, de hova?

Végéhez közeledik a fészekrakók elleni küzdelem Miskolcon és vonzáskörzetében. Mivel egy friss megállapodás szerint az önkormányzat őszre felvásárolja a banki követeléseket, így már vevőként is be tud lépni a végrehajtásba, mely nagymértékben felgyorsíthatja az eljárásokat. Hamarosan megindulhatnak tehát a kilakoltatások, melynek folyományaként 200 fészekrakó kerülhet utcára.

Pénzcentrum | 2011. szeptember 12. 21:37

A fészekrakósok is kérhetik az árfolyamgátat

Egyhangúlag fogadta el hétfőn az Országgyűlés a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről és a lakóingatlanok kényszerértékesítésének rendjéről szóló törvény módosítását.

Pénzcentrum/MTI | 2011. augusztus 19. 16:04

Mégsem ajánlja mindenkinek az árfolyamrögzítést az állam

A devizahiteleknél az árfolyamrögzítés - maximum 36 hónapos időszakra szóló - lejárta után a gyűjtőszámlán felgyülemlett adósság havi törlesztőösszege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszak alatti utolsó törlesztőrészlet összegének 15 százalékát. Emellett a devizakölcsönök törlesztése a mindenkori árfolyamon történik - olvasható a kormany.hu-n.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 17. 15:15

Orbán: nincs menekvés, a devizahiteleket vissza kell fizetni

Az euróválság veszélyt jelent a devizahitellel rendelkező magyar családok számára - mondta Orbán Viktor miniszterelnök mai sajtótájékoztatóján. A kormány szerint az Országgyűlés által elfogadott árfolyamrögzítés a megfelelő megoldási lehetőség a bajba jutottak számára.

MTI | 2011. augusztus 15. 22:32

A Fészekrakók is megkönnyebbülhetnek: jár a mentőcsomag

A Fészekrakó hitel nem minősül fizetéskönnyítő programnak, aki tehát megfelel a devizahitelesek megsegítésére hozott, az árfolyamgátról szóló törvény többi feltételének is az élhet az árfolyamrögzítés lehetőségével, írja az MTI.

Pénzcentrum | 2011. március 25. 14:02

Fészekrakó-mutyi: több hitelt kaptak a szocpol mellé, mint a tényleges vételár

A Miskolci Városi Ügyészség eddig 17 "fészekrakós" ügyben mintegy 150 személlyel szemben nyújtott be vádiratot - mondta dr. Martossy György, a megyei főügyészség szóvivője. Ezek egyikében szerepel egy ügyvéd is vádlottként, de hitelközvetítőt, eladók, vevők és az ügyintézésben közreműködő egyéb személyek vannak a vádlottak között. Az ügyészség legutóbb egy olyan ügyben nyújtott be vádat, amelyben 42 vádlott szerepel.

Világgazdaság | 2010. december 22. 08:32

Fészekrakás után fészekbontás? A rezsitörvényben bízik az avasi lakótelep

A Fészekrakó program körüli botrányok miatt több száz miskolci család a tűrőképessége szélén áll. A több lakásba is illegálisan beköltöző új lakók sok helyen nem fizetik a közműköltségeket, egész paneltömböket fenyeget a villany kikapcsolásának veszélye, a közbiztonság is romlott, a miskolci ingatlanok elértéktelenedése pedig a korábbinál is drasztikusabb mértékű.

Pénzcentrum | 2010. november 30. 10:32

25 fészekrakó melegszik a kétszobás miskolci panelben

Az avasi lakótelepen élő több tízezer ember kénytelen tűrni, hogy felborítják a kukákat, szétszórják a szemetet, telemocskolják a lépcsőházakat, utat engedve a csótányoknak és a patkányoknak.

Pénzcentrum | 2009. november 17. 19:02

Avas: 15-20 "Fészekrakó" egy kétszobás lakásban

Az utóbbi években - részben a megye egyik legösszetettebb csalássorozatának - eredményeként tömegesen költöztek a Fészekrakó-program keretében Miskolc avasi lakótelepére olyan - jellemzően roma származású - családok, amelyek segítőikkel a rendszert kijátszva, hamis papírokkal jutottak a támogatásokhoz. A régi lakók közül sokan elköltöznének, de a lakásaik eladhatatlanná váltak.

Pénzcentrum | 2009. július 10. 15:02

Rendőrök költözhetnek a szocpolos avasi lakásokba

Mint ismert, az elmúlt években többmilliárd forintos nagyságrendű, bűnszövetkezetben elkövetett csalássorozat történt Miskolcon a Fészekrakó program keretében - mondta Káli Sándor, a város polgármestere.

Pénzcentrum | 2009. március 27. 05:55

Családi házak 3 millió forint alatt: itt az országos lista!

Az ingatlanpiaci hírek kapcsán az emberek leginkább a csillagászati összegekért kínált paloták hallatán kapják fel a fejüket, a Pénzcentrum ennek ellenére most arra volt kíváncsi, hogy milyen családi házat lehet vásárolni ma Magyarországon 3 millió forintért.

Pénzcentrum | 2009. március 16. 12:30

Magyar befektetők kezében marad a csodaanyag

Március második hetében ünnepélyes közgyűlés keretében lépett ismét nyilvánosság elé Veres Klára feltaláló, és a VEKLA-5 Zrt. által képviselt Habiten alapanyag, amelyből már az év második felében széles körben gyártásra kerülhetnek a magas- és mélyépítésre egyaránt alkalmas termékek. Az eseményre több mint 250 pályázóval folytatott előzetes tárgyalás után hívták meg annak a közel 50 vállalatnak illetve önkormányzatnak a vezetőit, akik tervezik VEKLA-gyártóüzemek indítását.

Pénzcentrum | 2008. november 19. 05:55

Feltámadhatnak az elfelejtett forinthitelek: mire érdemes odafigyelni!

A lakossági hitelezés jelentős változásokon ment keresztül az elmúlt egy évtizedben. A kilencvenes évek végén még bevált gyakorlat volt, hogy két ingatlant és két kezest kértek a hitelintézetek, innen jutottunk el a közelmúltban felfüggesztett önerő nélküli finanszírozásig. Az utóbbi időben kockázatosabbá vált devizaalapú finanszírozás szűkülése teret engedhet a forintalapú hitelek feltámadásának, a bankok szerint növekedhet az érdeklődés, de tömeges rohamra nem számítanak.

Pénzcentrum | 2008. március 19. 05:55

Lakásvásárlás lépésről-lépésre: ne csússz el a banánhéjon!

Mit nézzek előbb lakást, vagy a bankba menjek érdeklődni, hogy mennyi hitelt kaphatok? Gyakran merül fel ez a kérdés azokban, akik úgy döntenek, hogy belevágnak a lakásvásárlásba. Megpróbáltuk egy helyen összefoglalva megválaszolni azokat a kérdéseket, amivel a lakásvásárló az ingatlankeresés és a hitelfelvétel során leggyakrabban találkozhat.

Pénzcentrum | 2007. október 19. 13:11

Mit akar a lakásvásárló?

Noha a reálkeresetek csökkenése veszélyt jelenthet a lakáspiaci forgalomra, a lakásépítők és forgalmazók többsége nem számít visszaesésre a következő egy évben - derül ki a 11. budapesti Lakásvásáron készült felmérésből. Immár hetedik alkalommal készített felmérést az Ingatlan és Befektetést kiadó Immopress a budapesti Lakásvásár kiállítóinak (200 cég) és látogatóinak (10 ezer) megkérdezésével.

Pénzcentrum | 2007. április 4. 05:40

Mennyit buksz a lakásodon a vétel után? - megdöbbentő eredményre jutottunk

Manapság gyakorta hallható, hogy míg az új lakások négyzetméterárai folyamatosan emelkednek, addig a használt lakások piacán stagnálás várható, és akár enyhe visszaesés is bekövetkezhet. Jogosan merül fel a kérdés a befektetni vágyóban: vajon az ő általa megvásárolt új lakás az adásvétel után átkerül-e a stagnálást mutató használtlakás-piacra. A következőkben az új lakás versus használt lakás témakört járjuk körül.