4 °C Budapest

Rendőrök költözhetnek a szocpolos avasi lakásokba

2009. július 10. 15:02

Mint ismert, az elmúlt években többmilliárd forintos nagyságrendű, bűnszövetkezetben elkövetett csalássorozat történt Miskolcon a Fészekrakó program keretében - mondta Káli Sándor, a város polgármestere.

A leginkább az avasi lakótelepen történt esetekben nem csak a vevők, hanem az ügyintézésben részt vett ügyvédek, banki ügyintézők és ingatlanközvetítők felelősségét is vizsgálják. A polgármester azt ígéri, hogy senki nem marad büntetlenül, akiről bebizonyosodik, hogy részt vett a csalássorozatban.

Miskolcon - főleg az avasi lakótelepen - az elmúlt években nagyon sokan vettek úgy lakást, hogy ahhoz lakásvásárlási kedvezményt (jellemzően félszocpolt) és Fészekrakó-hitelt vettek igénybe. Sokan úgy kapták meg a kölcsönt és költöztek be a lakásokba, hogy a hitel felvételéhez hamis jövedelemigazolásokat mutattak be.

A város vezetése most arra törekszik, hogy a jogszerűtlenül megvásárolt ingatlanokból minél többet megvegyen. Ezek egy részét a rendőrségnek ajánlják fel szolgálati lakásnak, hogy ezzel letelepedési és megélhetési lehetőséget tudjanak biztosítani a fiatal rendőröknek a városban.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?