3 °C Budapest

Rendőrök költözhetnek a szocpolos avasi lakásokba

2009. július 10. 15:02

Mint ismert, az elmúlt években többmilliárd forintos nagyságrendű, bűnszövetkezetben elkövetett csalássorozat történt Miskolcon a Fészekrakó program keretében - mondta Káli Sándor, a város polgármestere.

A leginkább az avasi lakótelepen történt esetekben nem csak a vevők, hanem az ügyintézésben részt vett ügyvédek, banki ügyintézők és ingatlanközvetítők felelősségét is vizsgálják. A polgármester azt ígéri, hogy senki nem marad büntetlenül, akiről bebizonyosodik, hogy részt vett a csalássorozatban.

Miskolcon - főleg az avasi lakótelepen - az elmúlt években nagyon sokan vettek úgy lakást, hogy ahhoz lakásvásárlási kedvezményt (jellemzően félszocpolt) és Fészekrakó-hitelt vettek igénybe. Sokan úgy kapták meg a kölcsönt és költöztek be a lakásokba, hogy a hitel felvételéhez hamis jövedelemigazolásokat mutattak be.

A város vezetése most arra törekszik, hogy a jogszerűtlenül megvásárolt ingatlanokból minél többet megvegyen. Ezek egy részét a rendőrségnek ajánlják fel szolgálati lakásnak, hogy ezzel letelepedési és megélhetési lehetőséget tudjanak biztosítani a fiatal rendőröknek a városban.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem