5 °C Budapest

Címke: önkéntes nyugdíjpénztár összehasonlítás (17 cikk)

Pénzcentrum | 2011. november 17. 13:44

Luxusnyugdíj adókedvezményből, Te is megkaphatod

Furcsa szó az öngondoskodás egy óriásra nőtt jóléti államban, ahol az áfa 27, az összes nyugdíjjárulék 34 százalék és nyugdíjat is külön biztosok védik a karvalytőkétől. Mégis rengetegen érzik fontosnak, hogy megtakarítsanak jövőjükre. Az állam viszont itt is jelen van, gyengéden vezeti kezünket és tereli megtakarításainkat az a hosszú évek alatt formálódott támogatási rendszerrel. Olyan érzése van ilyenkor az embernek, hogy ez legalább egy esély arra, hogy visszakapjon valamit abból, amit befizetett az országunk javára.

Pénzcentrum | 2010. december 14. 10:42

Számoljunk! Ennyi pénz lesz az önkéntes nyugdíjpénztáradban!

A második pillér körüli változások hatására újra felértékelődhet az önkéntes nyugdíjpénztárak és az egyéb nyugdíjcélú megtakarítások szerepe. A III. negyedévben naponta átlagosan 92-en beléptek, de 152-en megszüntették a szerződésüket, így összesen 5 400-zal csökkent az önkéntes nyugdíjpénztári tagok száma.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 23. 11:02

Mennyivel gazdagabb a pesti nyugdíjas? Íme a számok

A nyugdíjak havi átlaga Magyarországon a fővárosban a legmagasabb (104 405 Ft), és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legalacsonyabb (67 689 Ft). Legtöbb nyugdíjat 2010. év elején, átlagosan 135 427 Ft-ot a kis létszámú bányász és korengedményes nyugdíjasok kaptak.

Pénzcentrum | 2010. szeptember 22. 05:22

Vajon hol kapják a legtöbb nyugdíjat Magyarországon?

Hol a legmagasabb az átlagnyugdíj Magyarországon? Melyik megyében kapják a legkevesebb járandóságot a szépkorúak? A nők vagy a férfiak kapnak több nyugdíjat? Hogy kerülnek a bányászok a csúcsra? Izgalmas adatok a magyar nyugdíjrendszerről - és ami mögötte van.

Pénzcentrum | 2010. március 12. 12:55

Növekedtek a nyugdíj megtakarítások 2009-ben - Íme a számok!

A kedvezőtlen 2008. évi hozamok után a tavalyi év kiemelkedő befektetési eredményt hozott a nyugdíjpénztáraknak. A szektor elmúlt 10 évi átlagos reálhozama is pozitívvá vált. A tisztán tb-nyugdíjrendszerbe közel 74 ezer állampolgár lépett vissza tavaly a magánnyugdíjpénztárakból. A PSZÁF internetes hozamráta számító, összehasonlító programot jelentetett meg honlapján, s új módszertani útmutatót adott ki a pénztárváltásról. Utóbbiban figyelmeztet: a gyakori átlépés a pénztárak közt díjkötelezettséggel és a hozamgarancia elvesztésével jár.

Pénzcentrum | 2009. május 5. 10:02

Mit mutat egy egészségpénztári hozam?

Az egészségpénztár egészségügyi és egészségvédelmi kiadások finanszírozására jött létre, a nyugdíjpénztári megtakarításokkal ellentétben tehát nem egy elsősorban hosszú távú megtakarítási forma. Mindemellett az egészségpénztárak az egyéni számlákon felhalmozott összegeket befektetik ugyan, de jellegéből fakadóan elsősorban rövidtávú pénz- és tőkepiaci eszközök formájában. Az egészségpénztárak teljesítményét tehát szemben a nyugdíjpénztárakkal nem a hozamadataik mutatják meg. - hangsúlyozza a Stabilitás Pénztárszövetség.

Pénzcentrum | 2009. április 28. 10:02

Mennyi lesz a nyugdíjad? Csak rajtad múlik, hogy fogsz élni!

Tekintettel a hazai felosztó-kirovó nyugdíjrendszer korlátaira elengedhetetlen, hogy a hazai lakosok is minél tudatosabban készüljenek nyugdíjas éveikre és előtakarékoskodjanak. Az öngondoskodás hazai rendszere bőven kínál lehetőséget arra, hogy a nyugdíjcélú megtakarítás életformává váljon. Ha rendelkezünk nyugdíjpénztári megtakarításokkal, akkor még a jelenlegi kedvezőtlen pénztári hozamok ellenére is valószínűleg jobban járhatunk nyugdíjas éveinkben.

Pénzcentrum | 2008. március 31. 15:36

PSZÁF lista a hozamokról: melyik nyugdíjpénztár lett az első?

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az idén is közzétette az elmúlt öt év pénztári hozamait, és önkéntes ágon a 41 nyílt pénztár között a VIT Nyugdíjpénztár lett a legjobb - a szektor átlagát több mint 1,7 százalékponttal felülmúlva. Két nyugdíjpénztár között pedig egyetlen százalék fedezeti alapra jutó nettó hozamkülönbség is több millió forintos eltérés eredményezhet a nyugdíjszolgáltatásban.