2 °C Budapest

Ezek a legjobb kisautók most a magyar piacon: olcsók, keveset fogyasztanak

2019. május 29. 14:28

Egyre több magyar választja az olcsón fenntartható kisautókat, amelyek már elérhető áron is kaphatóak hazánkban. Bár ezek a verdák igen kicsik, ebből kifolyólag például kevesebb üzemanyagot is fogyasztanak - ami valljuk be, a mai benzinárak mellett nem hátrány. A piac ugyanakkor elég nagy, számos gyártó kínál ilyen modelleket, nehéz eldönteni, végül melyik lenne ideális. Mutatunk egy listát a legjobb mikroautókról!

Utálsz sétálni, vagy tömegközlekedni, és még jogsid is van? Épp itt az ideje, hogy vegyél egy kocsit: ha csak a melóba ingáznál vele, vagy esetleg néha-néha messzebre is, akkor az Autobild a miniautókat ajánlja. Ezek, bár a nevükből adódóan elég kicsik, de kielégírik az alapvető igényeket sőt, sokszor még többet is! A lap most összeszedett néhány olyan autót, amelyeket érdemes megvenni.

Lássuk a listát!

Jó választás lehet a Volkswagen UP!, amelyet 2011-ben dobtak piacra. Mindössze 3,6 méter hosszú, így könnyen befér bármelyik parkolóhelyre. Emellett az Autobild szerint a kocsi nagyon agilis, és alig bocsát ki károsanyagot. A kormányzás jól működik, az ülések kényelmesek, jól tartanak - utóbbi nem sok mikroautóról mondható el. Négy felnőtt is elfér benne kisebb csomagokkal. Sokféle motorral kínálják sőt, még elektromos verzió is létezik. Az UP! már 3-3,5 millió forint körül megvásárolható itthon újonnan.

Az ajánlott kocsik között szerepel a Fiat 500-as is, amelynek az 1,2-es alapmotorja is elég jól megy, az ikonikus, retró stílus pedig megmelengette a német tesztelők szívét. Az alváz és a felfüggesztés teljesen korrekt, és a komfortra sem volt panasz a teszt során. Ugyanakkor a csomagtartó elég kicsi, és az első ülések is eléggé magasan vannak a németek szerint. Itthon a Fiat 500-as 3,6 millió forintról indul a kereskedésekben.

Egy alternatíva még az Opel Adam, amelyből a 87 lóerős benzinmotorral szerelt verziót ajánlják az Autobild szakértői. Ugyanakkor kiemelték, hogy a kényelmi extrák drágák a kocsihoz, és a középső kijelző, illetve a klímaberendezés alacsony pozicionálását, illetve az átlag alatti helykínálatot hátul és a csomagtérben. Az alapmodell 3,85 milliótól kapható itthon.

Sokaknak ismerős a Smart Fortwo is, amely szintén egy régóta gyártott modell. A motortér nehezen hozzáférhető, de ezzel foglalkozzon a szerelő, amikor arra kerül a sor. A városi forgalomban nincs vele semmi gond, ám ha nagyobb sebességgel kell haladni, akkor elég kényelmetlen tud lenni. Ugyanakkor az utastér elég tágasnak mondható, de aki magasan szeret ülni, annak a tükrök beállításaival akadhatnak nehézségei. A Fortwo itthoni alapára 3 millió 575 ezer forint.

Az egyik legolcsóbb miniautó a Toyota Aygo, amelyről azt írta az Autobild, hogy egy ésszerű autó, megüti az elvárt szintet. Hátra ugyanakkor felnőttek csak rövidebb utakat vállaljanak be, mert elég kicsi a helykínálat, és a csomagtartó is csak 168 literes. Emellett a felfüggesztés is lehetne lágyabb a németek szerint, de összességében nagyon csendes a kocsi. Itthon az alapmodell 2,77 millió forinttól elérhető a kereskedésekben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Rákaptak a kisautókra a magyarok

Az idei első negyedéves eladásokból is kitűnik, hogy egyre több kisautó áll forgalomba Magyarországon: összesen több mint 6300 darabot adtak el a két legkisebb autóosztályból január és március között - piaci részesedésük több mint 18 százalékos. A trendre magyarázatot adhat egy másik adattábla, amelyben látható, hogy Magyarországon a legtöbb autót Budapesten és Pest megyében adják el: az első negyedévben 17 ezret regisztráltak az említett régióban. Innen pedig jellemzően a fővárosba járnak be dolgozni az emberek, tehát logikusnak tűnik, hogy a kisebb fogyasztású, városi közlekedésre alkalmasabb kocsikat részesítik előnyben az itteniek.

A kiskocsik népszerűségét az is adhatja, hogy immár nem elérhetetlen az új autó, még azoknak sem, akiknek nincs elég pénzük, hogy egyben leszurkolják egy kocsi teljes vételárát. Sokan a lízinget választják, mint finanjszírozási formát: a Magyar Lízingszövetség szerint a piac lendulete nem fog megállni, a szakemberek idénre is kétszámjegyű bővülést várnak.

De nem csak a lízing a megoldás: egy személyi kölcsön is ideális lehet, hiszen - a lízinggel ellentétben - nem kell önerőt betenned. Ha hitelre veszel autót, a legfontosabb kérdések egyike, hogy mennyibe kerül a kölcsön, amit felveszel. A példa kedvéért megnéztük a Pénzcentrum személyi köcsön kalkulátorával, hogy milyen elérhető ajánlatokból válogathatsz, ha 5 000 000 forintos kölcsönre van szükséged.

Nos, a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján - 5 millió forintos hitelösszeg, és 84 hónapos futamidő esetént - az egyik legjobb konstrukciót aK&H nyújtja, a bank 76 667 forintos törlesztőt ígér a 7,97%-os THM. De nem sokkal marad el ettől a Budapest Bank ajánlata sem, ahol 77 163 forintos törlesztővel számolhatunk havonta. Emellett érdemes még megemlíteni a Raiffeisen, az MKB Bank, valamint a CIB Bank konstrukcióit is.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm