19 °C Budapest
Jó hír az autósoknak: itt szűnnek meg a forgalomkorlátozások

Jó hír az autósoknak: itt szűnnek meg a forgalomkorlátozások

2015. augusztus 30. 15:01

A X., a XI, és a XVIII. kerületben egy-egy, forgalomkorlátozással járó útfelújítást befejeznek szeptember 1-re - közölte a BKK.

A X. kerületben, a Kőrösi Csoma Sándor út ( Mádi utca és az Élessarok közötti szakasz) és az Élessarok lehajtó ágának (Jászberényi út - Vasúti híd közötti szakasz) felújítása augusztus 30-ára befejeződik és a forgalomkorlátozások is megszűnnek.

A XVIII. kerületi Ferihegyi repülőtérre vezető út - C porta térségében található vasúti útátjáró felújítása várhatóan augusztus 31-ére elkészül, és szeptember 1-jétől a Ferihegyi repülőtérre vezető út érintett szakasza irányonként újra 2-2 sávon járható.

Várhatóan augusztus végéig a XI. kerületben, a Fehérvári úton a Hauszmann Alajos utca/Bártfai utcai kereszteződésétől a Hamzsabégi útig tartó szakaszon az egyszerre két-három, egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kell kikerülni, ezeken a szakaszokon csak a szélső sávban haladhatnak az autósok.

A szeptembertől továbbra is folyamatban lévő legfontosabb forgalomkorlátozások:

Várhatóan szeptember közepéig a Szépvölgyi út a Bécsi út kereszteződésénél csak egy sávon lesz járható a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt. Ehhez kapcsolódóan a Szépvölgyi utat a Kolosy téri buszvégállomás és a Lajos utca között a Pusztaszteri út felé egyirányúsították. Az Ürömi utca és a buszvégállomás közötti szakaszra a Kolosy tér felé csak a BKK közösségi közlekedési járatai, valamint a célforgalom hajthat be. A BKK terelőútként a Lajos utca irányába az Ürömi utca használatát ajánlja; az Ürömi utca Lajos utcai csomópontja előtt a Zsigmond téren a Lajos utca kifelé vezető irányába 2 sávon engedélyezett a balra kanyarodás.

A Zsigmond téren vágányépítés miatt az Ürömi utca felől csak az Árpád fejedelem útja felé egy irányban lehet közlekedni. A Lajos utca felől az Ürömi utca a Cserfa utcán keresztül elérhető.

CLARK ÁDÁM TÉRI VILLAMOSALAGÚT

Várhatóan szeptember közepéig a Clark Ádám téri villamosalagút átépítéséhez kapcsolódóan folytatódik a földkábel-fektetés a Bem rakparton. A munkaterület ebben az ütemben a Halász utcától a Batthyány térig tart majd, ezért a rakparti gyalog- és kerékpárutat ezen a szakaszon lezárták.

A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó jelenleg érvényes korlátozásokon túl további jelentős változásra nem kell számítani.

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR ÁTÉPÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FORGALOMKORLÁTOZÁSOK

II. és XII. kerület

A 61-es villamos új ideiglenes végállomása átadásának előkészítő munkái miatt augusztus 30-áig (vasárnapig) Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között nem jár villamos, helyette a 61-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat Hűvösvölgy és a Déli pályaudvar M között.

A munkálatok miatt augusztus 31-én, hétfő reggelig a Szilágyi Erzsébet fasoron a 61-es villamos melletti forgalmi sávot lezárják a forgalom elől.

Augusztus 31-étől a 22-es buszcsalád Széll Kálmán téri megállóhelyét áthelyezik a tér Széna tér felőli végébe, a végleges helyére, a jelenlegi ideiglenes megállóhely pedig megszűnik. Ugyanettől a naptól a buszok kihajtóinál (a Széna tér előtti szakasznál) új jelzőlámpa létesül, amely a Margit körút és a Csalogány utca felől érkező közúti forgalom kapacitását csökkenteni fogja.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Augusztus 30. (vasárnap) és szeptember 5. (szombat) között a Krisztina körút 3-5. szám előtt csatornaakna-építést végeznek, de a munkaterület mellett 2-2 forgalmi sáv mindkét irányban járható lesz.

Szeptember második feléig gázvezeték-építés lesz a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor szervizútján. Szeptember 20-áig lezárták a Volkmann utca és a Házmán utca közötti szervizút-szakaszt, ezért a Volkmann utca a Pasaréti út felől ideiglenesen zsákutca lesz; szeptember 24-éig a szervizút Gábor Áron utca és Küküllő utca közötti részét is lezárják.

BARTÓK BÉLA ÚT

Várhatóan szeptember 30-áig a XI. kerületi Bartók Béla úton a Bertalan Lajos utca és Szent Gellért tér között a távhővezeték felújítását végzik.
A felújítás alatt:

  • A Bartók Béla úton a Szent Gellért tér felé mindkét közúti sávot teljes szélességében lezárják.
  • A Bertalan Lajos utca egyirányúsága a Bartók Béla út és a Budafoki út között megfordul, a Budafoki út felé lesz egyirányú.
  • A Budafoki út a Bertalan Lajos utca és Műegyetem rakpart között a centrum felé szintén egyirányú lesz.
  • Az egyiányú Budafoki úton a Műegyetem rakparti kereszteződésnél, az ott lévő középsziget csökkentésével - a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében - egy kétsávos szakaszt alakítanak ki, ahol a bal oldali sávon csak személyautók tudnak haladni.
  • A budai rakpart és a Műegyetem rakpart felől érkező forgalom a Bartók Béla utat a Bertalan Lajos utca-Budafoki út-Zenta utca útvonalon érheti el. Ezért a Zenta utca a Bartók Béla út felé lesz egyirányú és a Zenta utca-Bartók Béla út csomópontban egy új ideiglenes jelzőlámpát alakítanak ki, ahol a Bartók Béla útra csak balra lehet kanyarodni
  • A Bartók Béla út Csíky utcai csomópontját lezárják, a Csíky utca zsákutca lesz.
  • A Bercsényi utca a munkavégzés ideje alatt a Lágymányosi utcától zsákutca lesz.
  • A forgalom átrendeződése miatt a környékbeli érintett jelzőlámpás csomópontok átprogramozzák.


Várhatóan szeptember 30-áig a XI. kerületi Bartók Béla úton a Tétényi út és a Szent Gellért tér között mindkét oldalon a kandeláber világítótestek cseréjét végzik. A jelzőlámpás kereszteződésekben és a buszmegállókban este 20 órától reggel 6 óráig, a többi szakaszon reggel 9 órától 16 óráig várható munkavégzés.

BUDAÖRSI ÚT

Várhatóan szeptember végéig a XI. kerületi Homonna utcától kifelé haladva a szélső sávban gázvezeték építést végeznek, a Rahó utcától kifelé a Pannonhalmi útig pedig folytatódik a vízvezeték-építés. 2015. augusztus 25-étől a Budaörsi úton a BAH-felüljáró (Villányi út) és a Pannonhalmi út közötti szakaszon pedig útfelújítás kezdődött, mely munkák várhatóan 90 napig tartanak.

Az M1-M7 autópályák bevezető szakaszán, az új Budaörsi úti csomópont építéséhez kapcsolódó forgalmi változás nem várható szeptember 5-éig.

SIBRIK MIKLÓS ÚTI FELÜLJÁRÓ

A Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása és a hozzá kapcsolódó forgalomkorlátozás várhatóan 2015. október 30-ig tart. A felüljáró jelenleg 2x1 sávon járható.

I. KERÜLET, FRIEDRICH BORN RAKPART

Elkezdték a Budai alsó rakpart Döbrentei téri lehajtója közelében, az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett az augusztus 17-ei jelentős esőzés miatt megsérült partfal javítási munkáit. Ezért várhatóan szeptember második feléig a Döbrentei térhez közel eső munkaterület mellett egy rövid útszakaszon félpályás útlezárás van érvényben, a közúti forgalom egy sávon váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat.

TOVÁBBI ÚTFELÚJÍTÁSOK

Szeptember 1-jéig útfelújítást végeznek a II. kerületi Gábor Áron utca Bimbó út és Törökvész út közötti szakaszán. A munkák során a forgalom a munkaterület mellett csak lefelé, a Szilágyi Erzsébet fasor felé haladhat, hol az egyik, hol a másik oldalon. Felfelé, a Pusztaszeri út irányába a Bimbó út-Alsó Törökvész út-Törökvész út kerülőút használata javasolt.

A Bimbó út és Gábor Áron utca csomópontjában a jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik. A Rózsakert bevásárlóközpont megközelítése a Törökvész út felől folyamatosan biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?