Jó hír az autósoknak: itt szűnnek meg a forgalomkorlátozások

2015. augusztus 30. 15:01

A X., a XI, és a XVIII. kerületben egy-egy, forgalomkorlátozással járó útfelújítást befejeznek szeptember 1-re - közölte a BKK.

A X. kerületben, a Kőrösi Csoma Sándor út ( Mádi utca és az Élessarok közötti szakasz) és az Élessarok lehajtó ágának (Jászberényi út - Vasúti híd közötti szakasz) felújítása augusztus 30-ára befejeződik és a forgalomkorlátozások is megszűnnek.

A XVIII. kerületi Ferihegyi repülőtérre vezető út - C porta térségében található vasúti útátjáró felújítása várhatóan augusztus 31-ére elkészül, és szeptember 1-jétől a Ferihegyi repülőtérre vezető út érintett szakasza irányonként újra 2-2 sávon járható.

Várhatóan augusztus végéig a XI. kerületben, a Fehérvári úton a Hauszmann Alajos utca/Bártfai utcai kereszteződésétől a Hamzsabégi útig tartó szakaszon az egyszerre két-három, egymástól 50-100 méterre elhelyezkedő munkaterületeket kell kikerülni, ezeken a szakaszokon csak a szélső sávban haladhatnak az autósok.

A szeptembertől továbbra is folyamatban lévő legfontosabb forgalomkorlátozások:

Várhatóan szeptember közepéig a Szépvölgyi út a Bécsi út kereszteződésénél csak egy sávon lesz járható a budai fonódó villamoshálózat vágányépítési munkái miatt. Ehhez kapcsolódóan a Szépvölgyi utat a Kolosy téri buszvégállomás és a Lajos utca között a Pusztaszteri út felé egyirányúsították. Az Ürömi utca és a buszvégállomás közötti szakaszra a Kolosy tér felé csak a BKK közösségi közlekedési járatai, valamint a célforgalom hajthat be. A BKK terelőútként a Lajos utca irányába az Ürömi utca használatát ajánlja; az Ürömi utca Lajos utcai csomópontja előtt a Zsigmond téren a Lajos utca kifelé vezető irányába 2 sávon engedélyezett a balra kanyarodás.

A Zsigmond téren vágányépítés miatt az Ürömi utca felől csak az Árpád fejedelem útja felé egy irányban lehet közlekedni. A Lajos utca felől az Ürömi utca a Cserfa utcán keresztül elérhető.

CLARK ÁDÁM TÉRI VILLAMOSALAGÚT

Várhatóan szeptember közepéig a Clark Ádám téri villamosalagút átépítéséhez kapcsolódóan folytatódik a földkábel-fektetés a Bem rakparton. A munkaterület ebben az ütemben a Halász utcától a Batthyány térig tart majd, ezért a rakparti gyalog- és kerékpárutat ezen a szakaszon lezárták.

A budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó jelenleg érvényes korlátozásokon túl további jelentős változásra nem kell számítani.

A SZÉLL KÁLMÁN TÉR ÁTÉPÍTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ FORGALOMKORLÁTOZÁSOK

II. és XII. kerület

A 61-es villamos új ideiglenes végállomása átadásának előkészítő munkái miatt augusztus 30-áig (vasárnapig) Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között nem jár villamos, helyette a 61-es jelzésű pótlóbusz viszi az utasokat Hűvösvölgy és a Déli pályaudvar M között.

A munkálatok miatt augusztus 31-én, hétfő reggelig a Szilágyi Erzsébet fasoron a 61-es villamos melletti forgalmi sávot lezárják a forgalom elől.

Augusztus 31-étől a 22-es buszcsalád Széll Kálmán téri megállóhelyét áthelyezik a tér Széna tér felőli végébe, a végleges helyére, a jelenlegi ideiglenes megállóhely pedig megszűnik. Ugyanettől a naptól a buszok kihajtóinál (a Széna tér előtti szakasznál) új jelzőlámpa létesül, amely a Margit körút és a Csalogány utca felől érkező közúti forgalom kapacitását csökkenteni fogja.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Augusztus 30. (vasárnap) és szeptember 5. (szombat) között a Krisztina körút 3-5. szám előtt csatornaakna-építést végeznek, de a munkaterület mellett 2-2 forgalmi sáv mindkét irányban járható lesz.

Szeptember második feléig gázvezeték-építés lesz a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor szervizútján. Szeptember 20-áig lezárták a Volkmann utca és a Házmán utca közötti szervizút-szakaszt, ezért a Volkmann utca a Pasaréti út felől ideiglenesen zsákutca lesz; szeptember 24-éig a szervizút Gábor Áron utca és Küküllő utca közötti részét is lezárják.

BARTÓK BÉLA ÚT

Várhatóan szeptember 30-áig a XI. kerületi Bartók Béla úton a Bertalan Lajos utca és Szent Gellért tér között a távhővezeték felújítását végzik.
A felújítás alatt:

  • A Bartók Béla úton a Szent Gellért tér felé mindkét közúti sávot teljes szélességében lezárják.
  • A Bertalan Lajos utca egyirányúsága a Bartók Béla út és a Budafoki út között megfordul, a Budafoki út felé lesz egyirányú.
  • A Budafoki út a Bertalan Lajos utca és Műegyetem rakpart között a centrum felé szintén egyirányú lesz.
  • Az egyiányú Budafoki úton a Műegyetem rakparti kereszteződésnél, az ott lévő középsziget csökkentésével - a nagyobb kapacitás biztosítása érdekében - egy kétsávos szakaszt alakítanak ki, ahol a bal oldali sávon csak személyautók tudnak haladni.
  • A budai rakpart és a Műegyetem rakpart felől érkező forgalom a Bartók Béla utat a Bertalan Lajos utca-Budafoki út-Zenta utca útvonalon érheti el. Ezért a Zenta utca a Bartók Béla út felé lesz egyirányú és a Zenta utca-Bartók Béla út csomópontban egy új ideiglenes jelzőlámpát alakítanak ki, ahol a Bartók Béla útra csak balra lehet kanyarodni
  • A Bartók Béla út Csíky utcai csomópontját lezárják, a Csíky utca zsákutca lesz.
  • A Bercsényi utca a munkavégzés ideje alatt a Lágymányosi utcától zsákutca lesz.
  • A forgalom átrendeződése miatt a környékbeli érintett jelzőlámpás csomópontok átprogramozzák.


Várhatóan szeptember 30-áig a XI. kerületi Bartók Béla úton a Tétényi út és a Szent Gellért tér között mindkét oldalon a kandeláber világítótestek cseréjét végzik. A jelzőlámpás kereszteződésekben és a buszmegállókban este 20 órától reggel 6 óráig, a többi szakaszon reggel 9 órától 16 óráig várható munkavégzés.

BUDAÖRSI ÚT

Várhatóan szeptember végéig a XI. kerületi Homonna utcától kifelé haladva a szélső sávban gázvezeték építést végeznek, a Rahó utcától kifelé a Pannonhalmi útig pedig folytatódik a vízvezeték-építés. 2015. augusztus 25-étől a Budaörsi úton a BAH-felüljáró (Villányi út) és a Pannonhalmi út közötti szakaszon pedig útfelújítás kezdődött, mely munkák várhatóan 90 napig tartanak.

Az M1-M7 autópályák bevezető szakaszán, az új Budaörsi úti csomópont építéséhez kapcsolódó forgalmi változás nem várható szeptember 5-éig.

SIBRIK MIKLÓS ÚTI FELÜLJÁRÓ

A Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása és a hozzá kapcsolódó forgalomkorlátozás várhatóan 2015. október 30-ig tart. A felüljáró jelenleg 2x1 sávon járható.

I. KERÜLET, FRIEDRICH BORN RAKPART

Elkezdték a Budai alsó rakpart Döbrentei téri lehajtója közelében, az Ördög-árok kiömlőnyílása mellett az augusztus 17-ei jelentős esőzés miatt megsérült partfal javítási munkáit. Ezért várhatóan szeptember második feléig a Döbrentei térhez közel eső munkaterület mellett egy rövid útszakaszon félpályás útlezárás van érvényben, a közúti forgalom egy sávon váltakozó irányban, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat.

TOVÁBBI ÚTFELÚJÍTÁSOK

Szeptember 1-jéig útfelújítást végeznek a II. kerületi Gábor Áron utca Bimbó út és Törökvész út közötti szakaszán. A munkák során a forgalom a munkaterület mellett csak lefelé, a Szilágyi Erzsébet fasor felé haladhat, hol az egyik, hol a másik oldalon. Felfelé, a Pusztaszeri út irányába a Bimbó út-Alsó Törökvész út-Törökvész út kerülőút használata javasolt.

A Bimbó út és Gábor Áron utca csomópontjában a jelzőlámpa sárga villogó üzemmódban működik. A Rózsakert bevásárlóközpont megközelítése a Törökvész út felől folyamatosan biztosított.

NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 11. hétfő
Árpád
50. hét
December 11.
Nemzetközi hegynap
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 10. 18:50
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem