18 °C Budapest
Criminal hands locked in handcuffs. jail

Rengeteg magyart húztak le online ezzel a módszerrel csaló fiatalok: sok pénzük bánta

2024. február 3. 14:58

Közel 150 rendbeli csalássorozat ügyét zárták le vádemelési javaslattal a ráckevei vizsgálók. Két fiatal a könnyű pénzszerzés érdekében használta ki mások jóhiszeműségét az egyik legnépszerűbb közösségi felület piacterén - írja a police.hu. Különböző felhasználóneveket használtak, és kizárólag a közösségi média üzenetküldő rendszerén keresztül kommunikáltak, telefonon nem lehetett őket elérni. 

A legkülönbözőbb árukat hirdették eladásra jóval áron alul, de még alkudozásra is volt lehetőség, így a vevő boldogan utalta a kapott számlaszámra legújabb szerzeménye visszautasíthatatlan ellenértékét, majd várt. Várt, és csak várt. Hiába, az áru soha nem érkezett meg, futhatott a pénze után.

2020-ban kezdődött közös, bűnös projektjük: az akkor 16 éves lány és 20 éves barátja megélhetésük és jobb létük biztosítása érdekében ruhákat, cipőket, divatos kiegészítőket kínáltak eladásra az online piactéren. Márkás táskák, sportcipők, kabátok új tulajdonosát keresték álhirdetéseikkel.

Az árakat mindig vonzóan alacsony szintre húzták, a csali működött, az átvert áldozatok száma egyre nőtt, a csaló páros bankszámlája duzzadt. Nem megtakarításként gondoltak a bűnös százezrekre, hamar felélték, elszórakozták, elköltötték – valódi termékekre. Közel egymillió forintot szedtek össze, nevükhöz 146 csalást kötöttek a rendőrök. A Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálói a napokban befejezték az eljárást, az iratokat vádemelést javasolva továbbították az ügyészségnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem