Tovább drágul a tojás 2021-ben: ez áll a háttérben

Tovább drágul a tojás 2021-ben: ez áll a háttérben

2021. február 8. 08:58

A takarmányárak miatt kerül ismét többe a tojás: 10 százalékkal drágult az alapvető élelmiszer 2 év alatt. Tavaly decemberben átlagosan 442 forint volt 10 darab tojás a KSH adatai szerint. Hiába volt a hazai termelés tavaly rekordmértékű, az időjárás nem kedvezett a kukoricának, ezért nagyot ugrott a kereslet és kilőttek a világpiaci árak.

A tojás ára a takarmány miatt drágul - közölte az RTL Klub Híradója. Ugyan Magyarországon rekordmennyiséget takarítottak be, emiatt a termelők árcsökkenésre számítottak, de máshol - például Kínában - az időjárás nem kedvezett a kukoricának, ezért nagyot ugrott a kereslet és kilőttek a világpiaci árak.

Szép Imre, a tojásszövetség elnöke szerint a gabonafélék ára 25-30 százalékkal nőtt, januárban a kukorica tonnánkénti ára meghaladta a 60 ezer forintot. Miután a takarmány a legmeghatározóbb költség, a tojás tovább drágulhat. Hogy mennyivel, és abból mit érzékelnek a vevők, az majd az üzleti tárgyalások során dől el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?