28 °C Budapest
Megtaláltuk: ezt a belvárosi rablótanyát zárták be tegnap a rendőrök

Megtaláltuk: ezt a belvárosi rablótanyát zárták be tegnap a rendőrök

2017. október 20. 17:30

Az elmúlt négy napban több millió forintot csaltak ki turistáktól azon a Váci utcai szórakozóhelyen, ahol az internetet böngészve kiderült, hogy évek óta ment a lehúzás. Mutatjuk, melyik helyről van szó.

2,5 millió forintot csaltak ki október 15. és 19. között négy külföldi férfitől azon a belvárosi szórakozóhelyen, ahol rendőrségi razzia zajlott tegnap éjszaka - írja a police.hu.

Előfordult olyan eset, hogy egy vendég a valós 52 360 forintos fogyasztása helyett, 1 030 733 forintot fizetett, vagy olyan, hogy az alkalmazottak elkábították a vendéget, és amikor a férfi elaludt, elvették a mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját a benne lévő készpénzzel együtt

- szerepel a rendőrség honlapján, ahol azt is közölték, hogy 15 lengyel és 6 magyar állampolgárt fogtak el és állítottak elő, akik ellen üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmény miatt indítottak eljárást. Közülük három lengyel nőt és két magyar férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Itt volt a razzia

Az intézkedésről készült videó alapján, valamint a TripAdvisor és a Google Maps segítségével a Pénzcentrum beazonosította a bezárt szórakozóhelyet, amely minden jel szerint a 

Váci utca 11-ben található, kívülről csak annyi van kiírva, hogy "PUB", de "The Pub" és "Central Cellar Étterem és Borpince" néven is találtunk róla információt a neten.

Bár a nevek eltérnek, a tapasztalatok többsége hasonló. A Google-ön az összes, mind a 11 értékelés arról szól, hogy a hely lehúzós, több felhasználó számolt be olyan ismert módszerekről, mint 

  • a horribilis mértékű készpénzért ATM-hez kísért vendégek esete, vagy 
  • a helyre szép nők által becsalogatott, majd borzalmasan lehúzott férfiaké.

A Google-ön található összes értékelés az elmúlt hónapokból származik, a TripAdvisor tanúsága szerint ugyanakkor évek óta folyik a lehúzás a helyen, 2013-ból is találtunk szép számmal olyan értékeléseket, amik a fent vázolt becsalogatott, majd csúnyán lehúzott férfiak eseteit írták le.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A TripAdvisoron a fényképek között fellelhető a szórakozóhely itallapja is, amelyen már alapból combos árakkal találkozhatunk. Egy feles Jamesont például ötezer forintért, egy Bombay gint pedig négyezerért árultak, bár ezek az árak csak Magyarországon számítanak kirívónak, egy külföldi simán gondolhatta azt, hogy szimplán kicsit drága a hely. Természetesen próbáltuk elérni a szórakozóhelyet telefonon a cikk megjelenése előtt, de a neten fellelhető telefonszámon ezt nem sikerült megtenni.

Mit lehet tenni?

A külföldi lehőzások ellen nehéz teljeskörűen védekezni, de érdemes helyválasztás előtt az interneten körbenézni, hogy másoknak milyen tapasztalataik voltak az adott hellyel kapcsolatban. Ezen túl, érdemes olyan kártyával elindulni az éjszakába, amin nincs olyan sok pénz, és már az is sokat lendíthet a helyzeten, ha nem ülünk be olyan helyre, ahol csak készpénzt fogadnak el. A kártyás tranzakciók ugyanis visszakövethetők, így lehúzásra kevésbé használják őket, mint a készpénzt.

A borítókép illusztráció, nem a bezárt helyet ábrázolja.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?