17 °C Budapest

Kiszorítják a világ legjobb tankönyveit Magyarországról

2013. április 12. 08:32

Két nagy neves brit kiadó kivonult már a magyarországi tankönyvpiacról, mivel az akkreditációt drágának és túlzottan adminisztratívnak tartják - írja a Világgazdaság.

A világon a négy legmagasabban jegyzett angol tankönyvkiadó közül a Cambridge mellett a Macmillan vonult ki a magyar tankönyvpiacról, jelen van még a Pearson Longman és az Oxford.

Kivonultunk a magyarországi tankönyvpiacról, mivel sehol a világon nincs ilyen drága és ennyi papírmunkával járó akkreditációs rendszer, mint itt - mondta el a lapnak a Cambridge University Press magyarországi képviseletének vezetője. György Mariann szerint egy tankönyv akkreditációjának költsége mintegy 500 ezer forint, ami egy tankönyvcsaládnál már milliós költség. Így ha a tankönyvlistára szeretnének kerülni a közoktatásban, akkor több tízmilliós eljárási díjat kellene fizetniük, amelyre nincs költségvetésük.

Pedig az Oxford University Press magyarországi képviseletének vezetője szerint az angol nyelvet nem lehet úgy leszabályozni, hogy csak egyetlen egy tankönyvet használhasson egy évfolyam. Vanik Petra kiemelte: a diákok különböző szinteken vannak a különböző iskolákban és osztályokban, ezért nem lehet uniformizálni a tanításukat.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?