20 °C Budapest

A Google legújabb dobása: fotó alapú, és azonnali keresés

2009. december 8. 16:02

A Google legújabb keresője, a Google Goggles ezúttal nem írás-, vagy hangalapú, hanem fotó feltöltésével működik. További újítás, hogy még idén elindul a valós idejű keresés.

Néhány hónapja már bejelentette a Google, hogy bevezeti a valós idejű keresést, vagyis adott tartalomra már abban a pillanatban rá lehet keresni, ahogy felkerül a világhálóra. Folyamatosan frissülő Twitter tartalmakra már rá tudunk keresni, a jövőben azonban több millió oldalról fog valós idejű adatokat szolgáltatni a kereső.

Első körben a közösségi oldalak - Twitter, Facebook, MySpace - frissülő tartalmaira lehet majd rákeresni, persze csak azokra, melyek nem titkosak - írja a BBC.

A lépésre, illetve az ilyen gyors bevezetésre az késztette a Googlet, hogy versenytársa, a Microsoft Bing keresője szintén hasonló babérokra tör.

A másik újítás a Google Goggles, melynek segítségével egy általunk készített fotóról is minden elérhető információra rákereshetünk a világhálón. Ehhez elég lefényképezni egy híres épületet, művészeti alkotást, könyvborítót, termékeket, vagy bármilyen földrajzi helyet, feltölteni a Goggles-re, és már hozzá is juthatunk számos hasznos információhoz.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Későbbi tervek között az szerepel, hogy akár egy falevél fotójáról is felismerje a kereső, hogy milyen fáról származik. 

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?