3 °C Budapest

A Google legújabb dobása: fotó alapú, és azonnali keresés

2009. december 8. 16:02

A Google legújabb keresője, a Google Goggles ezúttal nem írás-, vagy hangalapú, hanem fotó feltöltésével működik. További újítás, hogy még idén elindul a valós idejű keresés.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Néhány hónapja már bejelentette a Google, hogy bevezeti a valós idejű keresést, vagyis adott tartalomra már abban a pillanatban rá lehet keresni, ahogy felkerül a világhálóra. Folyamatosan frissülő Twitter tartalmakra már rá tudunk keresni, a jövőben azonban több millió oldalról fog valós idejű adatokat szolgáltatni a kereső.

Első körben a közösségi oldalak - Twitter, Facebook, MySpace - frissülő tartalmaira lehet majd rákeresni, persze csak azokra, melyek nem titkosak - írja a BBC.

A lépésre, illetve az ilyen gyors bevezetésre az késztette a Googlet, hogy versenytársa, a Microsoft Bing keresője szintén hasonló babérokra tör.

A másik újítás a Google Goggles, melynek segítségével egy általunk készített fotóról is minden elérhető információra rákereshetünk a világhálón. Ehhez elég lefényképezni egy híres épületet, művészeti alkotást, könyvborítót, termékeket, vagy bármilyen földrajzi helyet, feltölteni a Goggles-re, és már hozzá is juthatunk számos hasznos információhoz.

Későbbi tervek között az szerepel, hogy akár egy falevél fotójáról is felismerje a kereső, hogy milyen fáról származik. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?