31 °C Budapest

Gyurcsány a reformokat is megreformálná

Pénzcentrum
2006. július 26. 16:00

A miniszterelnök blogbejegyzésében hosszasan (túl hosszan) taglalja, hogy szerinte nem alakul árnyék-kormány. Majd rátér arra, hogy miért szükséges megreformálni az egészségügyet. Meg amúgy is mindent meg kell reformálni, sőt, ha már reform legyen kövér.

A miniszterelnök blogbejegyzésében hosszasan (túl hosszan) taglalja, hogy szerinte nem alakul árnyék-kormány. Majd rátér arra, hogy miért szükséges megreformálni az egészségügyet. Meg amúgy is mindent meg kell reformálni, sőt, ha már reform legyen kövér.

Gyurcsány nem szokott fogadni, az nem az Ő műfaja. Igaz, tippelni azt szokott, most is tippelt egyet. Azt, hogy szerinte nem lesz árnyék-kormány mert az luxus.

"Az árnyékkormánynak el kell magyaráznia, hogy miért nem támogatja a közigazgatás átalakítását és folytathatnánk a sort. Ezt a luxust, a legnagyobb ellenzéki párt ma nem akarja magának megengedni."

Majd kormányfő megosztja velünk, hogy miként készült a kormányülésre, miként lapozgatta a statisztikákat és kijelenti, hogy ide bizony reformok kellenek.

Készülök a mai kormányülésre és mindenfajta egészségügyi statisztikákat lapozgatok. Köztük egy - ha jól sejtem - svéd központú, de Brüsszelben és Stockholmban is irodával rendelkező cégnek az elemzéseit. Kollégáim az asztalomra tették a Health Consumer Powerhouse által június végén publikált, úgynevezett egészségügyi fogyasztói indexeket, amely az egyes országok egészségügyi rendszereinek összehasonlítását teszi lehetővé alapvetően a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatások minősége alapján. Sok-sok mutatószám alapján alakítják ki a végső sorrendet, amely első ránézésre Magyarország számára nem túl kedvezőtlen, nem is túl kedvező. Huszonöt tagország között Magyarország középen, a 13. helyen szerepel. "

A gyógyszerellátás szintjében középen helyezkedünk el, a 14. helyen. Viszont ami a megdöbbentő, hogy egészen tragikusan rossz a helyzetünk az egészségügyi ellátás eredményességét tekintve - és ha csak egyetlen egy okot szabadna mondanom, hogy miért is kell hozzányúlni magyar egészségügyhöz, akkor ez volna az. A kórházi kezelést követően elhunyt infarktusos betegek és a rákbetegek halálozási rátáját, a nem megfelelően kezelt betegségek miatt elvesztegetett éveket valamint a csecsemőhalandóságot tekintve Magyarország a huszonöt ország között a 24., utolsó előtti helyen végzett, csak Lettországot előzzük meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A magyar egészségügy legfontosabb mutatói, a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya, vagy a legfontosabb, hogy meddig élünk, mind rosszabbak, mint az említett országoké. Szóval, tenni kell ezekben az ügyekben. Fontos, nagy lépéseket és nagy tévedés, ha valaki úgy gondolja, hogy mindaz, amit csinálunk, az kizárólag vizitdíjról szól.

Nincs mese, átfogó és mély reformok kellenek."

NEKED AJÁNLJUK
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?