11 °C Budapest

Gyurcsány a reformokat is megreformálná

Pénzcentrum
2006. július 26. 16:00

A miniszterelnök blogbejegyzésében hosszasan (túl hosszan) taglalja, hogy szerinte nem alakul árnyék-kormány. Majd rátér arra, hogy miért szükséges megreformálni az egészségügyet. Meg amúgy is mindent meg kell reformálni, sőt, ha már reform legyen kövér.

A miniszterelnök blogbejegyzésében hosszasan (túl hosszan) taglalja, hogy szerinte nem alakul árnyék-kormány. Majd rátér arra, hogy miért szükséges megreformálni az egészségügyet. Meg amúgy is mindent meg kell reformálni, sőt, ha már reform legyen kövér.

Gyurcsány nem szokott fogadni, az nem az Ő műfaja. Igaz, tippelni azt szokott, most is tippelt egyet. Azt, hogy szerinte nem lesz árnyék-kormány mert az luxus.

"Az árnyékkormánynak el kell magyaráznia, hogy miért nem támogatja a közigazgatás átalakítását és folytathatnánk a sort. Ezt a luxust, a legnagyobb ellenzéki párt ma nem akarja magának megengedni."

Majd kormányfő megosztja velünk, hogy miként készült a kormányülésre, miként lapozgatta a statisztikákat és kijelenti, hogy ide bizony reformok kellenek.

Készülök a mai kormányülésre és mindenfajta egészségügyi statisztikákat lapozgatok. Köztük egy - ha jól sejtem - svéd központú, de Brüsszelben és Stockholmban is irodával rendelkező cégnek az elemzéseit. Kollégáim az asztalomra tették a Health Consumer Powerhouse által június végén publikált, úgynevezett egészségügyi fogyasztói indexeket, amely az egyes országok egészségügyi rendszereinek összehasonlítását teszi lehetővé alapvetően a fogyasztóknak nyújtott szolgáltatások minősége alapján. Sok-sok mutatószám alapján alakítják ki a végső sorrendet, amely első ránézésre Magyarország számára nem túl kedvezőtlen, nem is túl kedvező. Huszonöt tagország között Magyarország középen, a 13. helyen szerepel. "

A gyógyszerellátás szintjében középen helyezkedünk el, a 14. helyen. Viszont ami a megdöbbentő, hogy egészen tragikusan rossz a helyzetünk az egészségügyi ellátás eredményességét tekintve - és ha csak egyetlen egy okot szabadna mondanom, hogy miért is kell hozzányúlni magyar egészségügyhöz, akkor ez volna az. A kórházi kezelést követően elhunyt infarktusos betegek és a rákbetegek halálozási rátáját, a nem megfelelően kezelt betegségek miatt elvesztegetett éveket valamint a csecsemőhalandóságot tekintve Magyarország a huszonöt ország között a 24., utolsó előtti helyen végzett, csak Lettországot előzzük meg.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A magyar egészségügy legfontosabb mutatói, a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya, vagy a legfontosabb, hogy meddig élünk, mind rosszabbak, mint az említett országoké. Szóval, tenni kell ezekben az ügyekben. Fontos, nagy lépéseket és nagy tévedés, ha valaki úgy gondolja, hogy mindaz, amit csinálunk, az kizárólag vizitdíjról szól.

Nincs mese, átfogó és mély reformok kellenek."

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?