17 °C Budapest
Egymás után zárnak be az okmányirodák: belassult az ügyintézés

Egymás után zárnak be az okmányirodák: belassult az ügyintézés

2015. október 15. 10:00

Egymás után zárnak be az okmányirodák, vannak olyan települések, ahol fél évet kell várni a kormányablak megnyitására - írja a Magyar Nemzet.


Egyre több okmányiroda zár be, és bár vannak olyan helységek, ahol azonnal átvette az okmányirodák munkáját a kormányablak, a célként kitűzött egyszerű, gyors és hatékony ügyintézés nem valósult meg teljesen. Egyes településeken ugyanis akár fél évet kell várni arra, hogy az állampolgárok saját lakhelyükön tudják az ügyeiket intézni .

A dunaföldváriaknak például a 20 kilométerre lévő paksi okmányirodába kell menniük egészen jövő márciusig, amíg nem nyílik meg az ottani kormányablak. Hasonló helyzetben vannak az esztergomi és újfehértói lakosok is, akiknek szintén utazniuk kell az ügyintézéshez.

A kormányzat  278 új kormányablak létesítését tervezi jövő márciusig, de előre láthatólag lesznek olyan települések, ahol anélkül zárják be az okmányirodát, hogy kormányablak létesülne helyette.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?