Fotó: 47 ezer(!) palack lejárt energiaital Körmenden

Pénzcentrum
2010. május 4. 12:32

Egy névtelen bejelentő útmutatása alapján egy Körmendhez közeli telephelyen huszonegy tonna (!) lejárt szavatosságú energiaitalra bukkantak a helyi rendőrök -írja a Vas Népe.

Szendrődi Barnabás, a Körmendi Rendőrkapitányság vezetője elmondta: Rendkívül nagy mennyiségről van szó. Számításaik szerint harminc, szabvány méretű raklapra pakolva, huszonegy tonna, mintegy 47-48 ezer palacknyi italt tároltak a raktárban. Háromfajta ital, kétféle kiszerelésben, melyet vélhetően Ausztriából importáltak.

 

Fotó: vasnepe.hu


Azt még vizsgálják, hogy ki és miért hozta be az országba a különös rakományt. Az bizonyos, hogy a lejárt szavatosságú terméket csak engedéllyel és megsemmisítés céljából lehetett volna importálni

A rendőrség munkatársai az élelmiszerbiztonsággal foglalkozó regionális hatóság illetékeseit is értesítették az esetről, mert az italok egytől egyig lejárt szavatosságúak voltak. Ráadásul nem is mostanában: a palackokon lévő felirat szerint 2004-ben, illetve 2006-ban.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A 21 tonna ital megsemmisítését - veszélyes hulladékról lévén szó- az előírásoknak megfelelően kell majd elvégezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 25. péntek
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?