20 °C Budapest

Csányi új Pick és Sole gyárat épít Szegeden

Pénzcentrum
2010. április 29. 10:02

Zöldmezős beruházással épít új gyárat Szegeden Csányi Sándor, a Pick Szeged és a Sole-Mizo Zrt. tulajdonosa. A több 10 milliárd forintos beruházás a két autópálya, az M5-ös és az M43-as csomópontjánál valósul meg -értesült a delmagyar.hu.

Közép-Európa legkorszerűbb szárazáru- és feldolgozott húsipari termékgyártó kapacitását szeretné létrehozni Szegeden a tulajdonos - mondta el a lapnak  Kovács László, a Pick Szeged Zrt. elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor OTP-elnök azt szeretné, ha a Pick Szeged Zrt. feldolgozóegységei - és az új érlelőtorony is - egy telephelyen, egy korszerű gyárban lennének, így hosszú távra stabilizálhatnák a cégcsoport versenyképességét és piaci pozícióját. A tervek megvalósulásához uniós támogatásokat is igényelnek.

Arra a kérdésre, mikor kezdik el a beruházást, Kovács László nem tudott időpontot mondani, mivel minden az EU-tól elnyerhető támogatások függvénye. Több 10 milliárd forintos beruházásról van szó - derült ki.

A terület azon a 200 hektáron lenne, amely az M5-ös és az M43-as autópálya csomópontjához közel, az 5-ös főút két oldalán helyezkedik el. A lap információi szerint a szintén Csányi Sándor OTP-vezér tulajdonában lévő Sole-Mizo Zrt. is új üzemet építene a közelben.

Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?