1 °C Budapest

Bizakodnak a kiadók: könyvre lesz pénz

Pénzcentrum
2009. december 9. 09:17

A kiadók bíznak a karácsonyi forgalom növekedésében, mivel a könyv még mindig a megfizethető ajándékok kategóriába tartozik. Egyes cégek akár a válság nyertesei is lehetnek -írja a Napi Gazdaság.

Szakemberek szerint a válság miatt a könyvpiacon is visszaesést várható, de hogy miként alakul az idei év, az nagyban függ a karácsonyi vásártól. A korábbi évek tapasztalata szerint az éves forgalom egyharmadát ekkor realizálják a kereskedők - mondta a Napinak Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója.

A fogyasztói áron számolt árbevétel tavaly - a MKKE összesítése szerint - 67,6 milliárd forintot tett ki. A kiadók azonban bizakodnak a karácsonyt és a jövő évet illetően, a várakozások szerint ugyanis könyvre még lesz pénzük a vásárlóknak, illetve a múltbeli és nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy elbizonytalanodás, válság idején az emberek a könyvek felé fordulnak.

Egyes becslések 8-12 százalékra teszik a várható forgalomcsökkenést tavalyhoz képest. A fizetőképes kereslet visszaesését leginkább a kisebb méretű, igényes kiadványokat megjelentető és forgalmazó kiadók érezhetik meg.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem