A Gettómilliomos mentette meg a moziláncot

2009. április 30. 15:02

Az Oscar-díjas Gettómilliomos című filmnek köszönhetően a brit Cineworld mozilánc kissé bizakodóbb lehet az év egészére nézve, mint eddig volt. A reklámbevételek azonban zuhannak.

Amennyiben a nyári bemutatók (köztük az X-Men negyedik része, a Star Trek mozi, vagy a Tom Hanks-et felvonultató Angels & demons) jól teljesítenek, úgy a Cinworld akár nyereséges is lehet az év folyamán. A Gettómilliomosnak köszönhetően a jegybevételek az idei évben 19,1 százalékkal nőttek a tavalyi adatokhoz képest, ugyanakkor a reklámok terén óriási a pangás: 24,6 százalékkal kevesebb folyt be innen, mint egy évvel korábban.

A nagyobb jegyforgalomhoz képest a büfék eladásai csak szerényebb, 10,1 százalékos eredményt produkáltak. Az ok rendkívül egyszerű: a Gettómilliomos nézői nem annyira kóla és pattogatott kukorica-függők, ők általában egy szerény kávéval vagy ásványvízzel is beérték. "A Star Trek azonban tökéletes lesz ahhoz, hogy teletömjük a nézőket" - lelkendezett előre a medve bőrére Steve Wiener vezérigazgató.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem