2 °C Budapest

A Gettómilliomos mentette meg a moziláncot

2009. április 30. 15:02

Az Oscar-díjas Gettómilliomos című filmnek köszönhetően a brit Cineworld mozilánc kissé bizakodóbb lehet az év egészére nézve, mint eddig volt. A reklámbevételek azonban zuhannak.

Amennyiben a nyári bemutatók (köztük az X-Men negyedik része, a Star Trek mozi, vagy a Tom Hanks-et felvonultató Angels & demons) jól teljesítenek, úgy a Cinworld akár nyereséges is lehet az év folyamán. A Gettómilliomosnak köszönhetően a jegybevételek az idei évben 19,1 százalékkal nőttek a tavalyi adatokhoz képest, ugyanakkor a reklámok terén óriási a pangás: 24,6 százalékkal kevesebb folyt be innen, mint egy évvel korábban.

A nagyobb jegyforgalomhoz képest a büfék eladásai csak szerényebb, 10,1 százalékos eredményt produkáltak. Az ok rendkívül egyszerű: a Gettómilliomos nézői nem annyira kóla és pattogatott kukorica-függők, ők általában egy szerény kávéval vagy ásványvízzel is beérték. "A Star Trek azonban tökéletes lesz ahhoz, hogy teletömjük a nézőket" - lelkendezett előre a medve bőrére Steve Wiener vezérigazgató.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58