16 °C Budapest

A Gettómilliomos mentette meg a moziláncot

2009. április 30. 15:02

Az Oscar-díjas Gettómilliomos című filmnek köszönhetően a brit Cineworld mozilánc kissé bizakodóbb lehet az év egészére nézve, mint eddig volt. A reklámbevételek azonban zuhannak.

Amennyiben a nyári bemutatók (köztük az X-Men negyedik része, a Star Trek mozi, vagy a Tom Hanks-et felvonultató Angels & demons) jól teljesítenek, úgy a Cinworld akár nyereséges is lehet az év folyamán. A Gettómilliomosnak köszönhetően a jegybevételek az idei évben 19,1 százalékkal nőttek a tavalyi adatokhoz képest, ugyanakkor a reklámok terén óriási a pangás: 24,6 százalékkal kevesebb folyt be innen, mint egy évvel korábban.

A nagyobb jegyforgalomhoz képest a büfék eladásai csak szerényebb, 10,1 százalékos eredményt produkáltak. Az ok rendkívül egyszerű: a Gettómilliomos nézői nem annyira kóla és pattogatott kukorica-függők, ők általában egy szerény kávéval vagy ásványvízzel is beérték. "A Star Trek azonban tökéletes lesz ahhoz, hogy teletömjük a nézőket" - lelkendezett előre a medve bőrére Steve Wiener vezérigazgató.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?