Elhagyják a TEÁOR-számot?

Pénzcentrum
2008. június 19. 08:30

Elképzelhető, hogy a cégjegyzékben nem lesz TEÁOR-szám, így komoly adminisztratív tehertől és költségektől mentesülnének a cégbíróságok, illetve a gazdasági társaságok. Az igazságügyi és rendészeti tárcánál fontolgatják, valóban szükséges-e ezen számok feltüntetése - tudósít a Világgazdaság.

Gadó Gábor szakállamtitkár kiemelte, első lépésként megvizsgálják, hogy a piac számára mi volna a hasznos megoldás. A szakmakódok esetleges törlése a cégjegyzékből nem érintené a vállalkozásoknak a KSH-val, illetve az adóhivatallal szemben fennálló, ilyen irányú kötelezettségeit.

A társasági szerződésekben egyébként a fő tevékenységek mellett már ma sem kell jelezni a TEÁOR-t. A bejegyzési kérelemben viszont szerepelnie kell, ugyanis ennek alapján kerül be a cégjegyzékbe. A tárca elképzelései szerint a jövőben elég volna, ha csupán a bejegyzési kérelemhez csatolandó adó- és statisztikai szám iránti kérelem tartalmazná a TEÁOR-számot.

Ahhoz, hogy a cégnyilvántartásban ne szerepeljen a TEÁOR-szám, a cégtörvényt kell módosítani. A változtatás mellett szólna, hogy a fejlett országokban sem tüntetik fel a szakmakódokat a cégregiszterek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?