The raindrops are falling heavily during the rainy season.

Bármikor lecsaphat egy újabb gyors zivatar az országra: mutatjuk mikor a legvalószínűbb

2024. április 3. 18:11

A mai nap során estére még számíthatunk zivatarra, és a napokban is jellemző lesz, hogy néhol kisebb gyors záporok alakulnak ki. 

Szerdán délnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Éjjel is sok lesz felettünk a felhő, és az északi, északkeleti tájakon helyenként futó zápor is előfordulhat. Csütörtökön a változóan felhős ég mellett többórás napsütés valószínű, napközben továbbra is helyenként lehet kisebb csapadék.

Csütörtök estétől azonban északnyugat felől ismét beborul az ég, és késő estétől az északi megyékben akár több helyen is eleredhet az eső. Szerdán még többfelé erős, északkeleten viharos lesz a délnyugati szél, estétől viszont mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön a nyugati szelet inkább már csak élénk széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

 

Kép forrása: Időkép 

Az Időkép előrejlezése szerint csütörtökön napközben napos-gomolyfelhős idő várható, csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Este északnyugat felől azonban egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, északnyugaton, északon és északkeleten egyre több helyen alakulhat ki eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban 5 és 12, délután 18 és 23 fok között alakul a hőmérséklet. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Péntek reggel még északkeleten eshet néhol, majd napközben fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. A gomolyokból futó záporok főként északkeleten, keleten és néhol északnyugaton alakulhatnak ki. Többfelé élénk, a Dunától keletre helyenként erős lesz a nyugatias szél. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Szombaton elsősorban fátyolfelhők szűrhetik a napfényt, csapadék nem lesz. A nyugatias szél kevés helyen még felélénkül, a legtöbb helyen viszont már gyenge, mérsékelt lesz. Délután kora nyárias időre, 20-27 fokra van kilátás, az alacsonyabb értékeket északkeleten mérhetjük.

Vasárnapra száraz, napos-fátyolfelhős idő körvonalazódik. A délies szél a Dunántúl északi felén lehet élénk. A nappali felemelegedés tovább erősödik, 24-29 fok közötti maximumok várhatóak. Jövő hét elején folytatódik a nyárias meleg, 25-30 fokos maximumokkal, száraz, napos és többfelé szeles idővel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 29. hétfő
Péter
18. hét
Április 29.
A tánc világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem