34 °C Budapest
Lángos is a deep fried Hungarian flat bread traditionally topped with cheese and sour cream. It is a popular fast food and street food snack.

Lehet még fokozni: már 1400 forint egy lángos a Balatonnál, a sörért egy ezrest kérnek

2021. június 28. 08:27

15-20 százalékos áremelés volt a balatoni büfékben tavalyhoz képest. Akad olyan hely, ahol 1400 forintba kerül egy lángos, a sör pedig ezer forint.

A múlt évhez képest 15-20 százalékkal emelkedtek az árak a Balaton-parti strandokon. A büfések szerint az alapanyagok árának növekedése miatt kérnek többet a vendégektől, a Balatoni Turizmus Szövetség meglátása szerint az emelkedő színvonal miatt van drágulás – derül ki az RTL  Klub híradójából.

Nem ritka, hogy akár 800 forintba is kerülhet egy lángos a tóparton. A nyaralók is azt tapasztalják, hogy nőttek az árak tavalyhoz képest, egyikük a 25 százalékos drágulást sem tartja elképzelhetetlennek.

Az előző évben átlagosan 5 százalékot emeltek az árakon a vendéglátósok, idén viszont nagyobb, 15-20 százalékos emelkedésre számíthatnak a Balatonnál strandolók.

Az árak eltérőek, van olyan balatonfüredi büfé, ahol 700 forintért lehet lángost kapni, de olyan is akad, ahol akár 1400 forintot is elkérnek érte. Egy tulajdonos szerint azért emeltek árat, mert idén kisebb létszámmal dolgoznak, és a vendégek is kevesebbet költenek az elmúlt évekhez képest, illetve a nyersanyagárak is megemelkedtek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Egy korsó sörért akár 1000 forintot is fizethetünk, a palacsinta ára 250-300 forint körül mozog. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint a munkáltatók költségei, az alapanyagárak, valamint a folyamatos fejlesztések miatt változtak az árak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?