25 °C Budapest
Másodfokú riasztást adtak ki: ónos eső lepi el a fél országot

Másodfokú riasztást adtak ki: ónos eső lepi el a fél országot

2019. január 26. 13:19

Az ország nyugati felére, 7 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, Győr-Moson-Sopron megyében viszont kettes fokú riasztás van érvényben ónos eső miatt - olvashato az OMSZ weboldalán.

Szombaton a kora délutáni óráktól északnyugat felől egy melegfront éri el az országot, melyből egyre nagyobb területen számíthatunk kisebb csapadékra. Kezdetben többnyire havazás várható, majd a délutáni, késő délutáni óráktól kezdve északnyugat felől egyre több helyen a havazást elsősorban ónos eső, esetleg fagyott eső, havas eső, végül eső válthatja fel.

Az éjféli órákig a halmazállapot-váltás határa előreláthatóan a Duna-Tisza közének nyugati felét is elérheti. A Tiszántúlon, illetve az északkeleti megyékben ugyanakkor végig hó lehet a jellemző csapadékforma. Az említett csapadékzónából jellemzően lepel - 1,2 cm friss hó (lokálisan akár ennél picit több is 2-4 cm), illetve néhány tized mm ónos eső hullhat, de Győr-Moson-Sopron megyében jelentős valószínűséggel ennél több (1 mm-nél nagyobb) ónos eső is előfordulhat.

Vasárnap az éjjeli órákban kezdetben még többfelé hullhat kisebb mennyiségű csapadék, Tiszántúlon és északkeleten továbbra is hó, míg attól nyugatra vegyes halmazállapotú csapadék (néhány tized mm), esetleg eső. Napközben már inkább csak az ország keleti felén fordulhat elő további kisebb havazás, hószállingózás, legtovább a keleti, északkeleti határ mentén (lepel - 1,2 cm).

Az OMSZ további megjegyzést fűzött a tájékoztatáshoz: A déli órákig mindenütt mérséklődik a szél, addig a Dunántúlon helyenként és északkeleten kisebb területen alacsonyszintű hófúvás előfordulhat.

NEKED AJÁNLJUK
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. július 7. 07:02