16 °C Budapest
Vajon kinek a zsebét tömjük, ha jattot adunk a Szigeten?

Vajon kinek a zsebét tömjük, ha jattot adunk a Szigeten?

2016. július 6. 11:31

Tegnap sajtótájékoztatón mutatták be a Sziget fesztivál idei borait. Sok minden változik a borkínálat terén. Lesznek majd, akik nem fognak örülni, mert kedvenc borukat már nem fogyaszthatják el az eddigi kiszerelésben. Mutatjuk az árakat is!

Az idei Szigeten a Borháló Kft. szállítja majd a borokat, így ők próbálták kitalálni a fesztiválozók igényeit.

(...) fehérborban csak valamelyik illatos fajta reduktív, gyümölcsös, de decens változata jöhetett szóba, és a rozénál is az üdeség volt a fő szempont. Így esett a választás Kamocsay Ákos Irsai Olivérjére és Merlot Roséjára, amelyek a Volton már jól vizsgáztak: 10 ezer liter fogyott belőlük, másfélszer annyi, mint tavaly.

- mondta el Kathona Krisztián, a Borháló Kft. beszerzési igazgatója. Hozzátette még, hogy számukra a fesztiválbor ára adottság, tehát a Sziget határozza meg, hogy mennyirért vehetik meg a fesztiválozók a bort. Ebből az árból visszafelé számolva, az összes költség levonása után kellett megtalálniuk azt a fajtát, ami még belefér a nekik fennmaradó összegbe.

Így idén az alap borok ára 400 ft/dl lesz, tehát egy nagyfröccs 850 forintba fog kerülni

ha feltételezzük, hogy a szóda decije 50 forint lesz. Fontos változás még, hogy a fenti borokat nem vehetjük meg műanyag palackban, fröccsként, mert erre egy előre csomagolt megoldása lesz a Szigetnek, teljesen más borokból.

Kié a jatt?

A Volt fesztiválon már tapasztalhattuk, hogy jelentősen könnyebb lesz jattot adni a felszolgálóknak. A fizetés után, egy tableten csak rá kell koppintanunk, hogy mennyi borravalót kívánunk adni.

Nem tudjuk azonban, hogy a jatt eljut-e a felszolgálókhoz.

Meg nem erősített információink szerint ugyanis a jelentős rendszerüzemeltetési jutalékot a jattból is levonják, ráadásul a kereskedőkkel szemben van minimum jattelvárás is. Ezzel kapcsolatban kerestük a Sziget Fesztivál sajtóosztályát is, egyelőre azonban nem kaptunk választ kérdéseinkre.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?