Ők estek áldozatul eddig az új szupertraffipaxoknak

Ők estek áldozatul eddig az új szupertraffipaxoknak

2016. június 30. 09:29

Igencsak szűkszavúan válaszolt a rendőrség a Napi.hu azon kérdésre, hogy mégis milyen teljesítményt nyújt a pár hónapja működő fix telepítésű kamerarendszer.

A rendőrség idén április ötödikén indította el az úgynevezett VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózatot, a hírportál aziránt érdeklődött, hogy a szupertraffipaxok beindítása óta hány autós bukott meg, mennyi bírságot szabtak ki, mi volt a legnagyobb kiszabott büntetés, vagy éppen az ország mely területén volt több szabálysértő autós.

A hatóság azonban meglehetősen szűkszavú volt: az első hónapban, azaz május 5-éig összesen 29 211 esetben indult eljárás a kamerák által készített felvételek alapján. A legtöbb ügyet, egészen pontosan 28 999 gyorshajtás miatt kellett elindítani, 116 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, 68 esetben autópálya leállósávjának használata, 27 esetben tilos jelzésen áthaladás és 1 esetben pedig vasúti átjárón való tiltott áthaladás miatt indult eljárás.

Ebben persze semmi újdonság nincs, az első havi adatokat ugyanis már korábban publikálták. A rendőrség válasza szerint ez azért van így, mivel a kialakított adatszolgáltatási rendnek megfelelően a statisztikai zárást félévente végezik a VÉDA rendszerrel kapcsolatban is, így csak ezt követően tudnának összegző adatokat adni.

NEKED AJÁNLJUK
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10