15 °C Budapest
Ők estek áldozatul eddig az új szupertraffipaxoknak

Ők estek áldozatul eddig az új szupertraffipaxoknak

2016. június 30. 09:29

Igencsak szűkszavúan válaszolt a rendőrség a Napi.hu azon kérdésre, hogy mégis milyen teljesítményt nyújt a pár hónapja működő fix telepítésű kamerarendszer.

A rendőrség idén április ötödikén indította el az úgynevezett VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózatot, a hírportál aziránt érdeklődött, hogy a szupertraffipaxok beindítása óta hány autós bukott meg, mennyi bírságot szabtak ki, mi volt a legnagyobb kiszabott büntetés, vagy éppen az ország mely területén volt több szabálysértő autós.

A hatóság azonban meglehetősen szűkszavú volt: az első hónapban, azaz május 5-éig összesen 29 211 esetben indult eljárás a kamerák által készített felvételek alapján. A legtöbb ügyet, egészen pontosan 28 999 gyorshajtás miatt kellett elindítani, 116 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, 68 esetben autópálya leállósávjának használata, 27 esetben tilos jelzésen áthaladás és 1 esetben pedig vasúti átjárón való tiltott áthaladás miatt indult eljárás.

Ebben persze semmi újdonság nincs, az első havi adatokat ugyanis már korábban publikálták. A rendőrség válasza szerint ez azért van így, mivel a kialakított adatszolgáltatási rendnek megfelelően a statisztikai zárást félévente végezik a VÉDA rendszerrel kapcsolatban is, így csak ezt követően tudnának összegző adatokat adni.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 14. hétfő
Vazul
24. hét
Június 14.
Húsmentes világnap
Ajánlatunk
  • Vedd fel a harcot! (x)

    Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 13. 16:08