24 °C Budapest
Server rack with blue and red internet patch cord cables connected to black patch panel in data server room

Ez lehet a vezetékes internet vége Magyarországon: mi történik a magyar otthonokban?

2022. június 17. 08:44

Olyan otthoni mobilinternet-csomagot dobott piacra a pár hónapja Telenorból Yettel névre váltó távközlési cég, amellyel reményeik szerint azok is internetezni fognak, akiket eddig elkerült a vezetékes hálózat.

Formabontó, Magyarorsázgon eddig ismeretlen otthoni szolgáltatást vezetett be a Yettel: a cég az otthoni szolgáltatást a vezetékesről 5G-alapúra cseréli le - mondta a vállalat műszaki vezérigazgató helyettese, Koller György a napi.hu-nak adott interjúban. Mint a cikk megemlíti: lehetséges, hogy ezzel be is verték az első szöget a vezetékalapú internet koporsójába.

Az előfizetők által már most látható tulajdonság, hogy lényegesen magasabb le- és feltöltési sebességet lehet vele elérni. Ez részben köszönhető magának a technológiának, részben az új frekvenciáknak részben pedig a használt antennarendszereknek

- fogalmazott a szakember, aki elmondta azt is: a teljes 5G-s átállás jól halad, de egy átálláskor modernizálni kell a teéjes eszközparkot és magát a hálózatot is.

Azt tudni kell, hogy a modernizáció nem csak az állomások felokosítását jelenti. Nagyon leegyszerűsítve, van a rádiós hálózat, amellyel az ügyfél van kapcsolatban, van egy átviteltechnikai hálózat, ami a bázisállomásokat köti össze a maghálózattal és van a maghálózat, amelyet „agynak” is nevezhetünk. Ahhoz, hogy egy szolgáltató egy új technológiát bevezessen, a hálózat valamennyi elemét modernizálni kell.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?