18 °C Budapest
streaming online, watching video on internet, live concert, show or tutorial

Váratlant lépett a népszerű streaming szolgáltató: magyar előfizetők tömegei érzik átejtve magukat

2022. január 21. 13:09

Az HBO GO komoly változásokat eszközöl a mai naptól fogva, így számos régebbi készüléken mostantól nem elérhető a streaming szolgáltatás. Az HBO ugyanis szűkítette a támogatott eszközök (pontosabban a támogatott operációs rendszerek) listáját, így számos elterjedt berendezésen vált elérhetetlenné a szolgáltatás.

A közelgő változásra a HVG értesülései szerint a Vodafone már január 13-án e-mailben figyelmeztetette ügyfeleit Ekkor a szolgáltató azt írta,  "annak érdekében, hogy a lehető legstabilabb és legjobb streaming élményt legyen elérhető az HBO GO előfizetőknek, az HBO GO a továbbiakban nem támogat bizonyos operációs rendszereket futtató eszközöket.” A támogatás – írták a múlt héten küldött levélben – 2022. január 19-től szűnt meg, méghozzá a felsorolt készülékek, illetve rendszerek esetében:

  • Samsung Orsay TV
  • Sony PlayStation 3 játékkonzolok
  • Samsung – OS Tizen 2015 verzió és alatta
  • LG – WebOS 3.5-ös verzió alatt.

Ez azt jelenti, hogy a fent említett, vagy annál régebbi rendszerverzióval dolgozó készülékeken már nem lehet elindítani az HBO GO-t. A lap olvasója a jelenség miatt levélben fordult a csatorna ügyfélszolgálatához. Ők két dolgot javasoltak: megpróbálhatja frissíteni a televízió operációs rendszerét, vagy – ez a másik – más eszközökön keresztül (például okostelefon, táblagépen, számítógépen) elindítani az oldalt, hiszen azokon továbbra is működik az HBO GO.

A válaszban hozzátették, hogy „ha a TV operációs rendszerének a frissítését követően továbbra is ugyan ezzel a hibaüzenettel találkozik, akkor sajnos a televíziója már nem tartozik a támogatott eszközök közé”.
Az ügyfélszolgálat olvasónknak azt is javasolta, hogy ha mindenképpen a tévéről akarja indítani az HBO GO-t, akkor vásároljon „egy TV okosítót”.

Az ilyen médialejátszók egy androidos felületté változtatják a televízió képernyőjét, és lehetővé teszik a szolgáltatás használatát. Ilyen támogatott eszköz például a Google Chromecast is, amellyel egy másik eszközön futtatott tartalom tükrözhető a tévé képernyőjére. Ezek a készülékek azonban nem olcsók: egy gyors keresés alapján Google-féle Chromecastért például közel 13 ezer forintot is elkérnek. Ebben ráadásul nincs benne az HBO GO előfizetési díja, az összeg csupán a befektetés ahhoz, hogy a már nem támogatott eszközön újra elérhető legyenek a felület tartalmai.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jelenséggel egyáltalán nincsenek kibékülve az HBO GO magyar előfizetői – a szolgáltatás Facebook-oldalán megsokasodott kommentek közt pedig olyanokét is olvasni, akiket hideg zuhanyként ért a változás. Állították ugyanis, hogy ők semmilyen jelzést nem kaptak arról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 29. 07:30