19 °C Budapest
streaming online, watching video on internet, live concert, show or tutorial

Váratlant lépett a népszerű streaming szolgáltató: magyar előfizetők tömegei érzik átejtve magukat

2022. január 21. 13:09

Az HBO GO komoly változásokat eszközöl a mai naptól fogva, így számos régebbi készüléken mostantól nem elérhető a streaming szolgáltatás. Az HBO ugyanis szűkítette a támogatott eszközök (pontosabban a támogatott operációs rendszerek) listáját, így számos elterjedt berendezésen vált elérhetetlenné a szolgáltatás.

A közelgő változásra a HVG értesülései szerint a Vodafone már január 13-án e-mailben figyelmeztetette ügyfeleit Ekkor a szolgáltató azt írta,  "annak érdekében, hogy a lehető legstabilabb és legjobb streaming élményt legyen elérhető az HBO GO előfizetőknek, az HBO GO a továbbiakban nem támogat bizonyos operációs rendszereket futtató eszközöket.” A támogatás – írták a múlt héten küldött levélben – 2022. január 19-től szűnt meg, méghozzá a felsorolt készülékek, illetve rendszerek esetében:

  • Samsung Orsay TV
  • Sony PlayStation 3 játékkonzolok
  • Samsung – OS Tizen 2015 verzió és alatta
  • LG – WebOS 3.5-ös verzió alatt.

Ez azt jelenti, hogy a fent említett, vagy annál régebbi rendszerverzióval dolgozó készülékeken már nem lehet elindítani az HBO GO-t. A lap olvasója a jelenség miatt levélben fordult a csatorna ügyfélszolgálatához. Ők két dolgot javasoltak: megpróbálhatja frissíteni a televízió operációs rendszerét, vagy – ez a másik – más eszközökön keresztül (például okostelefon, táblagépen, számítógépen) elindítani az oldalt, hiszen azokon továbbra is működik az HBO GO.

A válaszban hozzátették, hogy „ha a TV operációs rendszerének a frissítését követően továbbra is ugyan ezzel a hibaüzenettel találkozik, akkor sajnos a televíziója már nem tartozik a támogatott eszközök közé”.
Az ügyfélszolgálat olvasónknak azt is javasolta, hogy ha mindenképpen a tévéről akarja indítani az HBO GO-t, akkor vásároljon „egy TV okosítót”.

Az ilyen médialejátszók egy androidos felületté változtatják a televízió képernyőjét, és lehetővé teszik a szolgáltatás használatát. Ilyen támogatott eszköz például a Google Chromecast is, amellyel egy másik eszközön futtatott tartalom tükrözhető a tévé képernyőjére. Ezek a készülékek azonban nem olcsók: egy gyors keresés alapján Google-féle Chromecastért például közel 13 ezer forintot is elkérnek. Ebben ráadásul nincs benne az HBO GO előfizetési díja, az összeg csupán a befektetés ahhoz, hogy a már nem támogatott eszközön újra elérhető legyenek a felület tartalmai.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A jelenséggel egyáltalán nincsenek kibékülve az HBO GO magyar előfizetői – a szolgáltatás Facebook-oldalán megsokasodott kommentek közt pedig olyanokét is olvasni, akiket hideg zuhanyként ért a változás. Állították ugyanis, hogy ők semmilyen jelzést nem kaptak arról.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 3. szombat
Klotild
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 3. 16:04