16 °C Budapest

Kasszacsere: ma éjfélig lehet igényelni az állami támogatást

Pénzcentrum
2014. február 17. 13:04

Ma éjfélig kérhetnek állami támogatást azok, akik olyan pénztárgépet rendeltek, amelynek forgalmazási engedélyét nemrégiben visszavonták. Az állami támogatással megtérülhet az igazoltan megfizetett előleg, foglaló vagy vételár, ha azt az érintett vállalkozók ma éjfélig, azaz 2014. február 17-éig kérik a NAV honlapján.

Az új, érvényes forgalmazási engedélyű pénztárgépre vonatkozó megrendelés leadásakor a vállalkozóknak nyilatkozniuk kell - főszabály szerint - az "ebev" felületen arról, hogy milyen összegű támogatásra tartanak igényt. Az ezt alátámasztó dokumentumokat, szerződéseket, számlákat 15 napon belül kell eljuttatni a NAV-hoz. A kérelmeket egyedileg bírálja el az adóhivatal. Aki ezt ma éjfélig nem teszi meg, később már nem élhet ezzel a lehetőséggel.

A NAV honlapján elérhető egy gyakorlati útmutató, amely lépésről lépésre bemutatja, hogy a vállalkozóknak mit kell tenniük a támogatás igényléséhez:

Alapesetben a támogatás mértéke megegyezik a visszavont forgalmazási engedélyű pénztárgépre (SAM4S NR-300 Online és S&E NR-300 Online típusok) kifizetett előleg, foglaló mértékével. Külön szabályok alapján nagyobb támogatást vehetnek igénybe azok, akik a teljes vételárat megfizették, esetleg be is üzemelték azt a pénztárgépet, amelynek visszavonták a forgalmazási engedélyét.

 

NEKED AJÁNLJUK
Így módosul a Vodafone üzleteinek nyitvatartása

A nemrég kihirdetett kormányrendelet értelmében a Vodafone Magyarország üzletei április 7-től teljes nyitvatartási időben, a korlátozások előtti tevékenységi körrel és szolgáltatásokkal működnek.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06